Teknoloji

Oppo’nun akıllı saatinden ilk fotoğraf geldi

oppo akıllı saat

Oppo, çok yakında akıllı saat pazarına girmeye hazırlanıyor. Şirketin akıllı saat pazarına gireceğini bir süre önce başkan yardımcısı Brian Shen açıklamıştı. Shen, şimdi de akıllı saatin ilk görselini Weibo hesabı aracılığıyla paylaştı.

Akıllı saatin Apple Watch’a benzer şekilde kare bir tasarıma sahip olacağına dair söylentiler daha önce gündeme gelmişti. Shen’in paylaştığı görsel de bu iddiayı doğruluyor. Oppo’nun yeni akıllı saati, akıllara Apple Watch’u getiriyor.

Shen’in paylaşımında saatin esnek bir ekrana ve kavisli bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. Oppo yöneticisi, şirketinin yeni akıllı saati için “belki de yılın en akıllısı” şeklinde bir ifade kullanıyor.

Oppo’nun akıllı saatinde Apple Watch’tan farklı olarak iki kenar butonunun yer aldığı ve Digital Crown’ın bulunmadığı görülüyor.

Oppo’nun ilk akıllı saatinin gelişmiş sensörlerle birlikte gelmesi bekleniyor. Akıllı saatin, tıpkı Apple Watch Series 5 gibi, EKG çekme yeteneğine sahip olacağı söyleniyor. Withings’in kısa süre önce tanıttığı yeni akıllı saati de bu özelliğe sahip.

Apple dışındaki akıllı saat üreticilerinin büyük kısmı yuvarlak ekranları tercih ediyor. Ancak Oppo bu trendden uzak durmayı seçmişe benziyor. Xiaomi de ilk akıllı saatinde Apple Watch’a benzer bir tasarım sunmuştu.

Oppo akıllı saat tanıtımını MWC 2020’de gerçekleştirebilir

Oppo’nun yeni akıllı saatinde hangi işletim sisteminin bulunacağı henüz bilinmiyor. Akıllara gelen ilk seçenek Wear OS olsa da, Oppo’nun da Huawei ve Samsung’un yolundan giderek kendi işletim sistemini geliştirmesi sürpriz olmayacaktır.

Oppo, 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) kapsamında bir etkinlik gerçekleştirecek. Söz konusu etkinlikte şirketin ilk akıllı saatinin de tanıtılma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER