Bilim

Withings ScanWatch: Gelişmiş sağlık özellikleri ve şık tasarım bir arada

Withings ScanWatch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Withings, yeni akıllı saati ScanWatch ile giyilebilir ürün pazarındaki yolculuğuna devam ediyor. ScanWatch, uykudayken kandaki oksijen seviyesini ölçebilmesi ve atriyal fibrilasyon olarak bilinen kalp ritim bozukluğunu tespit edebilmesiyle dikkat çekiyor.

ScanWatch, bilekteki kan damarları üzerinden gönderdiği ışıkla kandaki oksijen seviyesi oranını ölçebiliyor. Kandaki oksijen seviyesinin takip edilmesi, uyku apnesi yüzünden oluşabilecek oksijen düşmesi nöbetlerinin tespitini kolaylaştırıyor. Kandaki oksijen seviyesine dair veriler, uyku süresi ve kalitesi gibi diğer verilerle de birleştiriliyor.

Bu noktada Withings ScanWatch’un uyku apnesini teşhis etme gibi bir yeteneğinin bulunmadığının altını çizmekte fayda var. Böyle bir iddiada bulunabilmesi için ScanWatch’un kapsamlı klinik deneylerden geçmesi gerekiyor. Ancak bazı araştırmalar, kandaki oksijen seviyesinin uyku apnesinin tespitinde kullanılabilecek ilk belirteçlerden biri olabileceğini öne sürüyor.

Withings ScanWatch ne zaman çıkacak?

ScanWatch’ta bulunan kalp atış hızı monitörü ise aralarında atriyal fibrilasyonun da bulunduğu kalp ritim bozukluklarını tespit edebiliyor. Withings, söz konusu özelliği ilk olarak geçtiğimiz yıl çıkardığı Move ECG isimli saatinde sunmuştu. Bu özelliğin kullanılabilmesi için öncelikli olarak Withings’in yetkili kurumlardan onay alması gerekiyor.

Withings’in yeni saati, 2020’nin ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. Saatin 38 mm. versiyonu ABD’de 249 dolar karşılığında satılacak. 42 mm. versiyonu içinse 299 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER