Teknoloji

Withings Move ECG Apple Watch Series 4’e rakip olmak için geliyor

Withings en yeni akıllı saatini CES 2019’da tanıttı. Elektrokardiyogram (EKG) çekebilme yeteneğine sahip olan Withings Move ECG isimli saat, 12 aylık tahmini pil ömrüyle de dikkatleri üstünde toplamayı başarıyor. Akıllı saatte ölçümü yapmakla görevli üç elektrot bulunuyor. Bu elektrotlardan ikisi saatin arkasında bir tanesi de çerçevesinde yer alıyor. Kullanıcıların ölçümü başlatmak için çerçevenin iki tarafına dokunması gerekiyor. Saat ölçümü tamamladığında kullanıcıyı titreşimle uyarıyor. Ulaşılan tüm veriler, akıllı telefondaki Withings Health Mate uygulaması üzerinde görüntülenebiliyor.

Saatin EKG özelliği hâlihazırda ABD’de Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından inceleniyor. Withings’in saati satması için FDA’den onay alması gerekmiyor. Ancak bu onayın Withings’in kendisini bir sağlık markası olarak sunmasına katkı sağlayacağını görmek çok zor değil. En yeni Apple Watch’a EKG özelliği ekleyen Apple da bunun için FDA onayını almıştı. Ancak FDA, Apple Watch Series 4’e verdiği onaya “Geleneksel teşhis ve tedavi yöntemlerinin yerini alamaz” şeklinde bir not düşmüştü. Kısacası, ciddi tıbbi teşhisler için akıllı saatlerden daha fazlasına ihtiyaç duyulduğu kullanıcılara hatırlatılmıştı.

Move ECG, telefonun GPS’inden yararlanarak kullanıcıların hareket seviyelerini ve attıkları adım sayısını da takip ediyor. Uyku takibi de saatin özellikleri arasında yer alıyor. Saatin Move ismini taşıyan bir versiyonunu da duyuran Withings, aradaki tek farkın elektrokardiyogram özelliği olduğunu belirtti.

69.95 dolar karşılığında satılacak olan Move’da kullanıcılara 18 aylık bir pil ömrü vadediliyor. Beş farklı renk seçeneği bulunan akıllı saat, şimdiden Withings’in internet sitesi üzerinden ön siparişe çıkmış durumda. Akıllı saatin sevkiyatları 5 Şubat itibarıyla başlayacak. Withings Move ECG içinse 129.95 dolar ödemek gerekecek. Akıllı saat yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER