Teknoloji

Xiaomi Apple Watch’e epey benzeyen akıllı saatini duyurdu

xiaomi mi watch

Xiaomi daha önce sızan ve Apple Watch’a epey benzediği görülen yeni akıllı saati Mi Watch’u tanıttı. Google Wear OS’in özelleştirilmiş bir versiyonuyla gelen saatin fiyatları 1299 yuan (1066 TL) seviyesinden başlıyor.

Geçen hafta Mi Watch’a bir bakış atma imkanı yakalamış, Apple Watch ile olan benzerliklerini dile getirmiştik. Kavisli, dikdörtgen şekilli dokunmatik ekran, kullanıcı arayüzünde kaydırma için Digital Crown benzeri kadran, onun hemen altında hap şekilli düğmesiyle, Apple’ın cihazına çok benziyordu.

Xiaomi Mi Watch ile ilgili daha fazla bilgi paylaştı. Görünüşe göre, bu saat epey yetenekli bir rakip gibi görünüyor. Akıllı saatte 1.78 inç, 326 ppi piksel yoğunluklu AMOLED ekran ve 570 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Xiaomi, bu saatin pilinin 36 saate kadar kullanım imkanı sunacağını belirtiyor.

Qualcomm Snapdragon Wear 3100 işlemciyle çalışan saatte 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza yer alıyor. Wi-Fi, Bluetooth, NFC desteği, kalp hızı ölçüm özelliği ve eSIM ile 4G bağlantı desteği de diğer özellikler arasında bulunuyor.

Fiyat dışında Apple Watch ile aradaki en büyük fark Xiaomi’nin Wear OS için geliştirdiği özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü oluyor. MIUI For Watch adını taşıyan özelleştirilmiş arayüz, Google’ın işletim sistemine Apple’ın tarzında bir görünüş katıyor. Xiaomi cihazı için kendi uygulamalarını geliştirdi. Bunların arasında Görev Yöneticisi, Ses Kaydedici ve Notlar da bulunuyor. Ayrıca MIUI For Watch kendi uygulama mağazasına da sahip.

Saatin özellikleri arasında çeşitli sağlık işlevleri var. Xiaomi, daha önce Mi Smart Band ile bu alandaki yeteneklerini sergilemişti. Kandaki oksijen seviyesinin ölçümü, uyku ve egzersiz takibi ve vücut enerjisi izleme olarak adlandırılan bir özellik de mevcut. Mi Watch aynı zamanda yüzme için suya dayanıklılık özelliğine de sahip.

Xiaomi Mi Watch ilk etapta sadece Çin’de satışa sunulacak. 1299 yuan (1066 TL) fiyata sahip baz versiyon 11 Kasım’da çıkıyor. Paslanmaz çelik kasa ve metal kayışa sahip daha çekici versiyon ise 1999 yuan (1641 TL) fiyat etiketiyle yılın ilerleyen zamanlarında çıkacak. Mi Watch’un daha sonra diğer ülkelere de gelmesini bekliyoruz. Bu arada Xiaomi, akıllı saat ile birlikte 108 megapiksel kameralı telefonu Xiaomi Mi CC9 Pro‘nun tanıtımını da yaptı.

İLGİLİ HABERLER