Teknoloji

Oppo 10x optik zoom yapabilen telefonunu bu hafta tanıtacak

oppo find x x2

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, dünyanın 10x optik zoom yeteneğine sahip ilk akıllı telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor. MyDrivers sitesinde yer alan habere göre, şirket tanıtım etkinliğini 16 Ocak’ta gerçekleştirecek. Etkinlik için seçilen “Görüntünün 10 katı, yakında göreceksiniz” sloganı da 10x optik zoom beklentisini destekliyor.

Ünlü Twitter duyumcusu Ice Universe, bundan birkaç hafta önce Oppo’nun 10x optik zoom yapabilen telefonunu CES 2019 veya MWC 2019‘da tanıtabileceğini belirtmişti. Ice Universe, bu iddiasını ismini vermediği bir şirket yetkilisine dayandırmıştı. CES 2019’un geride kalmış olması nedeniyle gözler şirketin düzenleyeceği bağımsız bir etkinliğe veya MWC 2019’a çevrilmiş durumda.

Oppo’nun prototip bir teknoloji sergilemesinin de ihtimaller dahilinde olduğunu söylemek gerekiyor. Şirket 2017’de de 5x optik zoom yapabilen bir kamera prototipi sergilemişti. Söz konusu prototipte lens kurulumunda ışığın açısının ayarlanması için periskop benzeri bir mekanizma kullanılmıştı. Bu teknoloji iyi işlese de, hiçbir akıllı telefonda kullanılmamıştı.

Oppo akıllı telefonlarında yeni ve sıra dışı özellikler denemekten çekinmediğini daha önce göstermişti. Şirketin 2019’da da bu cesur tavrını sürdüreceği şimdiden anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER