Teknoloji

Oppo F19 10x kayıpsız zoom özelliğiyle birlikte gelebilir

oppo f19

Oppo akıllı telefon pazarına getirdiği dikkat çekici ve yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Son olarak Find X‘te ön kamera için tercih ettiği yükselen mekanizmayla adından söz ettiren Oppo, daha önce VOOC hızlı şarj teknolojisi ve farklı seviyelerde zoom yapabilen kameralarıyla da dikkat çekmişti. Akıllı telefonları özel kılan teknolojileri de geliştirebildiğini gösteren şirket, bu konudaki yeteneğini bir kez daha sergilemeye hazırlanıyor gibi görünüyor. İnternete sızan ve Oppo F19 isimli telefona ait olduğu söylenen çizimler, cihazın 10x kayıpsız zoom yeteneğine sahip bir kamera taşıyacağını gösteriyor.

Oppo’nun kayıpsız zoom konusundaki tutkusu yeni bir şey değil. Çinli üretici, 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) 5x optik zoom teknolojisini sergilemişti. Akıllı telefon kameralarında dijital olmayan, kayıpsız zoom özelliği sunmak, kullanılması gereken lens sayısı nedeniyle oldukça zorlu bir işlem. Gerçek kameraların cihazın ana gövdesinden ciddi ölçüde uzaklaşan lensler taşımalarının sebebi de kayıpsız zoom seviyesini mümkün olduğunca yüksek tutmak.

Oppo’nun 5X optik zoom çözümü oldukça yetenekliydi. Şirket, periskopa benzeyen lensleri 5.7 mm. kalınlığındaki kasaya sığdırmayı başarmıştı. İnternete sızan yeni çizimler, Oppo’nun F19’da bir adım öteye geçeceğini gösteriyor. Söz konusu çizimler, aynı zamanda ekrana entegre edilmiş bir ön kamerayı işaret ediyor. Bu da telefonun delikli bir ekrana sahip olabileceği anlamına geliyor. Çerçevesiz bir ekran için üreticilerin hâlâ bazı şeylerden feragat etmesi gerekiyor.

Oppo F19 ile ilgili olarak henüz resmi bir işaret verilmiş değil. Ancak akıllı telefonun 6.3 inç büyüklüğünde, 19.5:9 görüntü oranına sahip FullView ekranın bulunacağı söyleniyor. Cihazın kalbinde Qualcomm Snapdragon 675 ya da MediaTek Helio P90 yonga setinin bulunması bekleniyor. Şirketin kendisine ait VOOC hızlı şarj teknolojisinin de telefonda mevcut olacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER