Teknoloji

Open webOS için yeni kodlar ve Isis tarayıcısı yayınlandı, yönetim biçimi belirlendi

HP içindeki webOS ekibi, Open webOS için geliştirici camiasına kabaca ayda bir daha fazla kaynak kodu sunmayı planladığını açıkladı. Bu sözle birlikte çıkan ilk parti kodda eksik olan Enyo 2 için kullanıcı arayüzü bileşenleri, platformun JavaScript çekirdeği ve Isis adlı yeni bir tarayıcı da çıktı.

Bu ayın yayınlanan kod kümesi içinde Isis odak noktasında bulunuyor. Bu tarayıcı Nokia tarafından açık kaynak hâline dönüştürülen QtWebKit tarafından destekleniyor. webOS CTO’su Sam Greenblatt bu tarayıcının diğerleriyle karşılaştırıldığında benchmark testlerinde aşırı derecede hızlı sonuçlar verdiğini söylüyor. Zaten bu da modern mobil tarayıcıların başarısı için kilit rol teşkil ediyor.

HP işin idari tarafıyla ilgili bazı açıklamalar da yaptı, Open webOS’in nasıl yönetileceğini detaylandırdı. Başlangıçta koda yardımcı olacak tüm bireyler şirket içinden gelecek, ancak zamanla birlikte camia içinden katkıda bulunacak bireyler için de, yaptıkları katkının seviyesine göre bir meritrokrasi sistemi kurulacak.

HP, Open webOS 1.0’ı eylül ayı gibi çıkarmayı planlıyor. Bu kararlı ve tam sürüm TouchPad gibi mevcut webOS cihazları için yayınlanmış olacak. Ayrıca cihaz üreticileri de bu hazırlanmış işletim sistemini cihazlarında kullanabilecek. Bu süre içinde işletim sistemi genellikle yazılım geliştiricilerin ve projeye katkıda bulunanlara yönelmiş bir sistem olacak gibi görünüyor.

İlgili – HP (1)
İlgili – HP (2)

İLGİLİ HABERLER