Teknoloji

OnePlus X serisine yeni telefon eklemeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus xÇinli akıllı telefon üreticisi OnePlus, son zamanların gözde şirketleri arasında yer alıyor. Üst sınıf özellikleri uygun fiyatlar eşliğinde sunan şirket, bu trendi hafta içinde tanıttığı OnePlus 3 ile de sürdürüyor. Üretebildiği en iyi telefonları üretmeyi kendisine hedef olarak seçen OnePlus, bu hedefi gerçekleştirmek adına daha ucuz ve “bütçe dostu” olarak nitelenen modelinden feragat ediyor.

Bu karar şirketin OnePlus X modelinin devamının gelmeyeceği anlamını taşıyor. Şirketin CEO’su Pete Lau, alınan kararın One Plus X’in satışlarıyla bir ilgisinin olmadığını ve giriş seviyesi telefonlarda başarı yakalamaya çalışarak dikkatlerini dağıtmayı istemedikleri için böyle bir tercihte bulunduklarını belirtti.

OnePlus önümüzdeki dönemde tüm enerjisini “gerçek amiral gemisi” telefonlarına kanalize edecek. Söz konusu seriyi hali hazırda OnePlus 3 temsil ediyor. Bu dönüşüm, şirkete en iyi telefonları rekabetçi fiyatlarla sunmayı amaçlayan özünü daha da geliştirme fırsatını sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: OnePlus 3: Tamamen metal gövde, 6 GB RAM

Lau, bu yeni yaklaşım çerçevesinde ikiye ayrılan işletim sistemi geliştirme ekibinin de yeniden birleştirileceğini açıkladı. Bu ekiplerden biri Oxygen OS üstüne çalışırken, diğeri ise sadece Çin’de kullanılan Hydrogen OS üstüne odaklanıyor. İki işletim sisteminin nasıl bir yapıda birleşeceği ise şu an için bilinmiyor. Oxygen OS stok Android’e yakın bir deneyim sunarken, Hydrogen’de pek çok özellik sistemden çıkarılıyor.

Lau, kısa bir süre önce OnePlus markalı akıllı saat planlarını rafa kaldırdıklarını belirtmiş ve bu karara gerekçe olarak da akıllı telefon pazarındaki çalışmalara daha yoğun odaklanma isteğini göstermişti.

İLGİLİ HABERLER