Teknoloji

İlk OnePlus akıllı saati OnePlus Watch duyuruldu, işte özellikleri

oneplus watch nord

OnePlus en sonunda akıllı saatini duyurdu. OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9 ile birlikte yeni akıllı saat de tanıtıldı. Şirket 159 dolardan başlayan fiyatlarla sunulan OnePlus Watch ile birlikte akıllı saat pazarına giriş yapıyor. Yeni akıllı saat, geçen hafta ortaya çıktığı gibi, Apple Watch ve Oppo Watch gibi saatler tarafından popüler hale getirilen dikdörtgen yerine normal bir kol saatine benzeyen yuvarlak bir tasarıma sahip.

Paslanmaz çelikten yapılmış kasa 46 mm ölçülerinde ve yan tarafında iki düğme bulunuyor. Bunlardan biri OnePlus logosu da barındırıyor. Gümüş ve siyah olmak üzere iki renkte satışa sunulacak. Ekran, safir camlı, 326 ppi’de 1,39 inç OLED panel kullanılmış.

Öte yandan saat, OnePlus’ın Warp Charge sisteminin bir versiyonuna sahip olacak. 20 dakikalık bir şarjla bir haftalık pil ömrü vaat ediyor. OnePlus, saatin tek bir şarjla iki haftaya kadar veya daha yoğun şekilde kullananlar için bir haftaya kadar dayanabileceğini belirtiyor.

Teknik özelliklerine baktığımızda OnePlus Watch; 1GB RAM, 4GB dahili depolama ve entegre hoparlörlere sahiptir. Wi-Fi, Bluetooth ve GPS gibi yerleşik bağlantı özellikleri var, ancak hücresel bağlantı seçeneği yok. Saatte veri bağlantısı istiyorsanız, yakındaki bir akıllı telefona bağlanmanız gerekiyor.

Fitness, OnePlus Watch’un büyük bir parçasını teşkil ediyor. 110’dan fazla egzersiz modu, yerleşik GPS sunacak, IP68 ile belgelenen su ve toza dayanıklılık özelliğine sahip olacak. Ek olarak OnePlus Watch, kullanıcıların telefonlarını yanlarında olmasalar bile, koşu sırasında Bluetooth kulaklıkları üzerinden dinlemek için 500’e kadar şarkı depolamalarına olanak tanıyan dahili müzik depolama alanına da sahip. OnePlus Watch, antrenmanları otomatik olarak algılayıp izleyebilir, ayrıca uyku, stres, kan oksijen doygunluğu ve kalp atış hızını izleyebilir.

oneplus watch özellikleri
OnePlus Watch özellikleri

OnePlus Watch yazılım özellikleri

Ne var ki OnePlus, OnePlus Watch için Wear OS kullanmıyor. Şirket, etkinlikten önce duyurduğu gibi, Fitbit gibi şirketlere benzer biçimde RTOS tarzı yazılım kurulumundan yararlanacak. Çağrıları ve bildirimleri almak için telefonunuza bağlanmasına izin verecek tamamlayıcı bir uygulama kullanacak. Apple kullanıcıları için bir iOS uygulaması da ileride sunulacak.

Bu, uygulama seçimi ve özel izleme yüzeyleri gibi şeylerin büyük ölçüde OnePlus’ın şirket içinde oluşturabileceği şeylerle sınırlı olacağı anlamına geliyor. Yani en azından şimdilik üçüncü taraf uygulamaları yok. Bununla birlikte başlangıç olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz düzinelerce saat yüzü seçeneği olacak. Daha fazla stil seçeneği eklemek için ek özelleştirme seçenekleri de bulunacak. Böylece kullanıcılar biraz esnekliğe sahip olacak.

OnePlus Watch, eğer yakında varsa OnePlus TV’ye de bağlanabilecek ve onun için bir uzaktan kumanda olarak kullanılabilecek. Ve OnePlus’ın cihazında TV izlerken uyuya kalırsanız, saat uykuya daldığınızı algıladıktan sonra TV’yi otomatik olarak kapatabilir.

oneplus watch cobalt limited edition
OnePlus Watch Cobalt Limited Edition

Ayrıca şirket, paslanmaz çelikten iki kat daha sert olduğunu söylediği kobalt alaşımından yapılmış özel üretim bir model de duyurdu. OnePlus, Cobalt Limited Edition’ın “yakında çıkacağını” söylüyor, ancak şirket henüz bir fiyat vermiyor.

OnePlus Watch ise yurt dışında 159 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. 14 Nisan’da OnePlus’ın web sitesinden satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER