Teknoloji

OnePlus Nord’un tüm özellikleri ortaya çıktı

oneplus nord

OnePlus Nord hakkındaki haberler önümüzdeki dönemde gündemi yoğun biçimde kaplayacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz gün telefonun önünü ve arkasını gösteren iki fotoğraf ortaya çıkmıştı. En yeni sızıntı ise OnePlus Nord’un neredeyse tüm teknik özelliklerini gözler önüne seriyor.

Son sızıntının da Evan Blass tarafından paylaşılması, doğruluk ihtimalini biraz daha kuvvetlendiriyor. Sanal ortamda gerçekleştirilen bir eğitim sunumunda çekildiği belirtilen ekran görüntüsünde telefonun önemli teknik detaylarını görmek mümkün oluyor. Bu sunum slaytında kullanılan telefon görselinin ise bir yer tutucu olduğunu belirtmekte fayda var.

OnePlus Nord’un kalbinde Snapdragon 765G işlemcinin bulunacağı daha önce doğrulanmıştı. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM’in eşlik edeceği de biliniyor. Telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olacak. Nord’un kutusundan Android 10 üstüne kurulu OxygenOS 10 ile çıkmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

OnePlus Nord’da 90Hz yenileme hızına sahip bir AMOLED ekranın bulunacağı biliniyordu. Son sızıntı, bu ekranın 6.44 inç büyüklüğünde olacağını ve piksel yoğunluğunun 408 ppi olacağını gösteriyor. Parmak izi tarayıcısının da ekranın içine yerleştirildiği sızıntının ortaya çıkardıkları arasında yer alıyor.

oneplus nord

OnePlus Nord’un ikisi önde dördü arkada olmak üzere altı kamera taşıyacağı da daha önce doğrulananlar arasında yer alıyor. Son sızıntıda arka kamera konusundaki bir tutarsızlık dikkat çekiyor. Sızıntılarda 48 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı, 5 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik sensörlerinin eşlik edeceği öne sürülmüştü. Yeni görselde derinlik sensörünün 5 megapiksel, makro kameranın ise 2 megapiksel çözünürlüklü olduğu belirtiliyor.

OnePlus Nord ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4115 mAh kapasiteli pilinden alacak. Bu pil 30W hızlı şarj desteği de sunacak. Tartıda 185 gram çeken cihaz için kullanıcılar Mavi Mermer, Gri Akik ve Gri Kül renk seçeneklerinden birini tercih edebilecek.

İLGİLİ HABERLER