Manşetler

OnePlus’tan fiyat/performans canavarı: Yeni Nord CE 3 Lite

oneplus nord ce 3 lite

OnePlus, bir süredir sızıntılarını gördüğümüz, Nord serisine eklediği yeni üye OnePlus Nord CE 3 Lite ile uygun fiyatlı akıllı telefon pazarında iddiasını sürdürüyor. İsminin pek hoşa gitmediğini düşünseniz de, 329 € (yaklaşık 6930 TL) gibi oldukça cazip bir fiyatla dikkat çeken özelliklere sahip. 20 Nisan’da Avrupa’da satışa sunulacak olan telefon, kısa süre sonra Asya’daki seçili pazarlarda da yerini alacak.

OnePlus, Nord serisi yeni telefona ek olarak yeni nesil kablosuz kulaklığı OnePlus Nord Buds 2’yi de piyasaya sürüyor. Hem Avrupa hem de Asya pazarlarında satışa sunulacak olan Nord Buds 2, daha sonra AHD pazarında da boy gösterecek.

Nord CE 3 Lite’ın öne çıkan özelliklerinden biri, ana kamerasındaki 108 megapiksel sensör oluyor. Yüksek çözünürlüklü sensörler, artık pazarlama hilesinden daha fazlasını sunuyor. OnePlus’ın yeni telefonunda da bunun avantajları görülüyor. OnePlus, ana sensörün yüksek çözünürlüğü sayesinde, ayrı bir telefoto lens olmaksızın “3x kayıpsız zoom” özelliğini sunabileceğini belirtiyor.

Android telefon, orta segment bir Snapdragon 695 işlemci, 8 GB RAM ve Avrupa’da 128 GB depolama alanı ile geliyor. Ayrıca 1 TB’a kadar microSD kart desteği de mevcut. Diğer dikkat çeken özellik ise 67W hızlı şarj desteği. Bu sayede 5.000 mAh kapasiteli pili yüzde 80 doluluğa 30 dakikada ulaşabiliyor. Bu fiyat aralığında oldukça etkileyici bir performans olduğunu söyleyebiliriz.

Nord CE 3 Lite, 6.72 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızlı bir LCD ekrana sahip. Ayrıca kulaklık girişi ve stereo hoparlörlerle gelen telefon, OnePlus’ın yaptığı optimizasyonlar sayesinde hoparlörlerin algılanan ses şiddetini iki katına çıkarabileceğini iddia ediyor.

OnePlus Nord Buds 2 özellikleri

OnePlus Nord Buds 2 ise, aktif gürültü engelleme özelliği ile bir adım öne çıkıyor. Kulaklıklar, gürültü engelleme açıkken 5 saat pil ömrü sunarken, bu süre şarj kutusuyla birlikte 27 saate çıkıyor. Gürültü engellemeyi kapatınca ise kulaklıklar 7 saat, şarj kutusuyla birlikte 36 saat pil ömrü sunuyor. IP55 toz ve su direnci sertifikasına sahip olan Nord Buds 2, gri ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Son zamanlarda OnePlus’un amiral gemisi telefonlarındaki başarısı biraz dalgalı olsa da, Nord serisi, uygun fiyatlı segmentte sağlam bir performans sergileyerek kullanıcıların beğenisini topluyor. Nord CE 3 Lite’ın da bu başarılı gelenekten ödün vermemesi ve fiyat/performans segmentindeki kullanıcıları memnun etmesi bekleniyor. Eğer OnePlus Nord CE 3 Lite ve yeni nesil kablosuz kulaklık Nord Buds 2, vaat ettiği özellikleri başarılı bir şekilde sunabilirse, marka bu segmentteki iddiasını daha da güçlendirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER