Manşetler

OnePlus Nord 3, 80W hızlı şarj ve üç ana Android güncellemesi vaadiyle geldi

oneplus nord 3

OnePlus, orta segment Nord serisinin son üyesi OnePlus Nord 3’ü duyurdu. Bu model, geçtiğimiz yılın başarılı modeli OnePlus Nord 2T‘nin devamı niteliğinde sayılıyor. OnePlus Nord 3’ün öne çıkan bir özelliği, OnePlus’ın sunduğu desteğin süresi oluyor. Bu yeni model için firma, üç büyük Android güncellemesi ve dört yıl güvenlik güncellemesi vaad ediyor. Bu, OnePlus Nord 2T’ye kıyasla bir yıl daha fazla destek anlamına geliyor, ancak OnePlus’ın amiral gemisi OnePlus 11 için vaad ettiği beş yıllık desteğin hala gerisinde.

OnePlus Nord 3, bir MediaTek Dimensity 9000 işlemci tarafından çalıştırılıyor ve 16GB RAM ve 256GB depolama alanına kadar yapılandırılabilir. Bu sefer, önceki modelde bulunan 90Hz panelden daha hızlı, 120Hz yenileme hızına sahip bir ekranla geliyor. 6.74 inçlik düz ekran, 2772 x 1240 çözünürlüğe sahip.

Önceki modeli OnePlus Nord 2T gibi, Nord 3’ün maksimum hızlı şarj hızı da 80W. OnePlus, bu hızlı şarj özelliğiyle telefonun 5000mAh’lık bataryasının yüzde 1’den yüzde 60’a 15 dakikada şarj olacağını iddia ediyor. Ayrıca, OnePlus’ın imzası niteliğindeki fiziksel uyarı kaydırıcısı da bulunuyor. OnePlus Nord 3, yeşil veya gri renk seçenekleriyle ve Android 13 tabanlı OxygenOS 13.1 işletim sistemiyle sunulacak.

oneplus nord 3

Kamera dünyasına yeni bir bakış: OnePlus Nord 3

Kamera konusunda OnePlus Nord 3, optik görüntü stabilizasyonu olan 50 megapiksellik ana sensörle donatılmış. Bu sensör, OnePlus’ın son amiral gemisi OnePlus 11’de de kullanılmıştı ve sınıfının lideri olmasa da iyi bir kamera sistemine sahip. Diğer lensler arasında 8 megapiksel ultra geniş açı, 2 megapiksellik makro ve 16 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor.

OnePlus Nord 3’ün ön siparişleri bugün açıldı ve telefon 12 Temmuz’da genel satışa çıkarılacak. 8GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip model 449 avro, 16 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip model ise 549 avro fiyatla satışa sunulacak. OnePlus sözcüsü, telefonun 16 Avrupa pazarında ve diğer küresel pazarlarda, özellikle Hindistan’da satışa sunulacağını doğruladı. Ancak, OnePlus’ın ABD’de ayrı bir Nord serisi bulunduğunu göz önüne alırsak, bu telefonun ABD’de satışa sunulmayacağına şaşırmamak gerek. Şaşırtıcı olan ise Nord 3’ün şimdilik İngiltere’de satışa sunulmayacak olması.

OnePlus Nord 3’ün yanı sıra, şirket Hindistan pazarına yönelik daha uygun fiyatlı OnePlus Nord CE3’ü de ağustosta piyasaya sürmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER