Teknoloji

OnePlus davetiye sisteminden vazgeçiyor

oneplus davetiyeOnePlus’ın telefonlarının satışında uyguladığı davetiye sistemi, şirketin akıllı telefonlarına ilişkin en kötü şeylerden biri olarak niteleniyor. Bugüne kadar piyasaya sürülen üç telefon da, genellikle kullanıcılar tarafından eleştirilen davetiye sistemiyle satılmıştı. Potansiyel alıcılar çeşitli sosyal medya kampanyaları veya telefon satın alabilen arkadaşları aracılığıyla davetiyelere erişebiliyordu.

Ancık artık bu çile son buluyor. OnePlus davetiye sistemini 14 Haziranda satışa sunulacak OnePlus 3 ile sonlandıracak. OnePlus VR sanal gerçeklik başlıklarına sahip kullanıcılar yeni telefonu satın alırken avantaj sahibi olacak. Ancak bir süre sonra isteyen herkes OnePlus 3 satın alabilecek.

OnePlus davetiye sistemini telefonlara gelen talebi yönetmek için gerekli olduğunu savunmuştu. Şirketin kurucusu Carl Pei, bu sistem sayesinde gereğinden fazla akıllı telefon üretmekten ve satılmayan akıllı telefonları bir depoda çürütmekten kurtulduklarını belirtmişti.

Satılmayan Fire telefonların zararını kısa sürede karşılayabilen Amazon’un aksine OnePlus’ın tedarik zinciri konusunda dikkatli olması gerekiyor. Pei, davetiye sistemiyle operasyonlarını ölçeklendirebildiklerini ve büyümeyi sürdürülebilir kılmak adına daha etkin risk yönetebildiklerini belirtmişti.

Aradan geçen iki yılda köprünün altından çok sular akmışa benziyor. Artık acemi bir marka olmayan OnePlus, piyasaya sürdüğü üç akıllı telefonla kendisine sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı başarmıştı.

OnePlus 3’ün piyasaya çıkışıyla birlikte OnePlus sonunda konvansiyonel bir telefon üreticisine dönüşecek gibi gözüküyor. Bunun şirketin imajını nasıl etkileyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER