Teknoloji

OnePlus Dash markası yüzünden Bragi tarafından dava edildi

oneplus dash
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kırmızı renkli şarj kablosu, OnePlus telefonların ayırt edici özellikleri arasında bulunuyor. Bu kırmızı renkli kablolar, şirketin Dash Charge adını taşıyan tescilli şarj teknolojisini sağlayan bir adaptöre eşlik ediyor. Ancak OnePlus Dash markasının kullanımı konusunda bir süredir sıkıntı yaşıyor. Önümüzdeki dönemde bu sıkıntılar biraz daha artacağa benziyor.

OnePlus geçtiğimiz ilkbaharda Dash markasının ticari haklarını almak için başvuruda bulunmuş, ancak Avrupa Birliği bu başvuruyu Amazon ve Bragi tarafından gelen itirazlar üzerine reddetmişti. Amazon kolay sipariş vermeyi sağlayan özel butonları için Dash adını kullanırken, Bragi de Dash ve Dash Pro adıyla kablosuz kulaklık sunuyor. Hem Amazon hem de Bragi, OnePlus’ın hızlı şarj teknolojisinin kendi müşterilerinde kafa karışıklığı yaratabileceğini iddia etmişti.

Bragi, Dash markasının peşini bırakmama konusunda kararlı görünüyor. OnePlus’ı hem Avrupa Birliği’ne hem de ABD’ye şikayet eden şirket, OnePlus’ın Dash Charge markasını bırakması için mahkemenin kapısını çaldı.

OnePlus bu konuda yaşanabilecek gerilimlerden uzak durmak istediğini daha önce göstermişti. Şirket en son akıllı telefonu OnePlus 6’nın tanıtımında Dash Charge markasından bahsetmeyen şirket, telefonun “hızlı şarj” özelliğine sahip olduğunu söylemekle yetinmişti. OnePlus’ın bazı ürün sayfalarında hâlâ Dash Charge markası görülüyor. Bragi bu durumdan da rahatsız olmuşa benziyor.

OnePlus Dash Charge markasının yerleşmesi için büyük bir pazarlama yatırımı yapmıştı. Ticari marka haklarının alınamamasının ve bu markanın kullanımının bırakılmasının OnePlus adına sıkıntılı bir durum olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER