Teknoloji

OnePlus’tan kamera tasarımıyla devrim yaratan telefon: Concept One

OnePlus Concept One

OnePlus, duyurusunu geçtiğimiz ay yaptığı yeni konsept telefonunu CES 2020’de gözler önüne çıkardı. OnePlus Concept One adını taşıyan akıllı telefon, görsel bakımdan 7T Pro McLaren Edition‘a bir hayli benziyor. Kamera lenslerinin üstündeki renk değiştiren cam kaplama, Concept One’ı 7T Pro McLaren Edition’dan ayıran en önemli nokta oluyor. Bunun OnePlus Concept One’ın alametifarikası olduğunu belirtmekte fayda var.

OnePlus Concept One’da da 7T Pro McLaren Edition’da olduğu gibi, turuncu renkli deri kaplama tercih edilmiş. Burada dikiş izlerinin belirgin biçimde görülmesi, 7T Pro McLaren Edition ile Concept One arasındaki en belirgin farklardan biri olarak göze çarpıyor. Arka panelin tam ortasındaki şeritte McLaren markasını görmek de mümkün oluyor.

OnePlus Concept One’ın arka panelindeki cam kaplamasında da McLaren’in büyük etkisi var. Kameraların gizlenmesini sağlayan renk değiştiren cam teknolojisi, McLaren tarafından 720S ve 2018 model 570GT’de kullanılmıştı. Concept One’ın ön panel tasarımı ise OnePlus 7 Pro ile aynı.

Söz konusu teknoloji sayesinde Concept One’ın kamerası çalıştırıldığında camın rengi açılıyor. Kamera uygulaması kapatıldığında ise camın rengi tekrar koyulaşıyor. Böylelikle kamera kullanımda değilken lenslerin gizlenmesi mümkün oluyor.

OnePlus Concept One piyasaya çıkacak mı?

OnePlus Concept One’ın piyasaya çıkması gibi bir plan bulunmuyor. Bu nedenle akıllı telefon için bir fiyat ve piyasaya çıkış tarihinden söz etmek mümkün değil.

Ancak OnePlus, Concept One ile birlikte sunduğu renk değiştiren cam teknolojisini bundan sonra piyasaya çıkaracağı amiral gemisi telefonlarda kullanacak gibi görünüyor. Dolayısıyla OnePlus’ın bundan sonra atacağı adımları daha yakından takip etmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER