Manşetler

OnePlus 7T Pro ve 7T Pro McLaren Edition tanıtıldı

oneplus 7t pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus kısa süre önce Hindistan’da düzenlediği etkinlikte OnePlus 7T’yi tanıtmıştı. Aynı etkinlikte tanıtılması beklenen OnePlus 7T Pro’nun ortaya çıkmayışı ise biraz şaşkınılık yaratmıştı. Ancak bu telefonun resmi duyurusu da fazla zaman almadı. OnePlus 7T Pro, şirketin Londra’daki etkinliğinde gözler önüne çıktı.

7T Pro, görsel açıdan 7 Pro’nun çizgisinden fazla uzaklaşmıyor. Üç lensli kamera sistemi, yine dikey olarak arka panelin ortasında bulunuyor. Ön kamera ise yine telefonun üst kenarındaki açılır mekanizmaya yerleştirilmiş.

Telefonun 6.7 inç büyüklüğündeki parlak ve yüksek çözünürlüklü OLED ekranının üstünde herhangi bir çentik bulunmuyor. Ekran, kenarlara doğru da hafifçe kavis yapıyor. 90Hz yenileme oranına sahip olması ise ekranın en dikkat çekici yönü olarak öne çıkıyor.

OnePlus 7T Pro’yu 7 Pro’dan ayıran farkların büyük kısmı kasanın içinde yer alıyor. Öncelikle 7T Pro’nun kalbinde Qualcomm’un mevcut en güçlü işlemcisi Snapdragon 855 Plus yer alıyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 256 GB.

OnePlus’ın Warp şarj teknolojisinin en hızlı versiyonu da OnePlus 7T Pro’da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yeni teknoloji sayesinde akıllı telefonun 4085 mAh kapasiteli pili, 30 dakika içinde yüzde 70 doluluk oranına ulaşıyor.

OnePlus 7T Pro’nun arkasında daha önce bahsettiğimiz gibi üç lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. 8 megapiksellik zum kamera ve 16 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı sensör de sistemi tamamlıyor. OnePlus 7T Pro’nun arka kamerası ile 7 Pro’nun arka kamerası arasındaki en önemli fark ise daha doğru odaklama yapmayı mümkün kılan lazer otomatik odaklama sistemi.

OnePlus 7T Pro McLaren Edition özel tasarımını yüksek RAM kapasitesiyle tamamlıyor

OnePlus 7T Pro ile birlikte telefonun McLaren Edition olarak adlandırılan özel versiyonu da tanıtıldı. McLaren’in mevcut Formula 1 yarış aracının tasarımından izler taşıyan telefonda siyah Alacantra kasayı turuncu dokunuşlar tamamlıyor. Telefonun arayüzündeki saat bir F1 aracının paneli gibi görünürken, kasanın kenarlarındaki turuncunun daha parlak olduğu da gözden kaçmıyor.

McLaren Edition’ın standart OnePlus 7T Pro’dan teknik açıdan en önemli farkı ise RAM kapasitesinin 12 GB’ye çıkarılmış olması.

OnePlus 7T Pro ve McLaren Edition, kutularından Android 10 üstüne kurulu OxygenOS 10.0 ile çıkacak. 7T Pro, 17 Ekim itibarıyla Avrupa’da raflardaki yerini alacak. Akıllı telefonun fiyat etiketinde 759 avro yazacak. McLaren Edition içinse 5 Kasım’a kadar beklemek gerekiyor. Bu versiyon 859 avro karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER