Teknoloji

OnePlus 9 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

oneplus 9 serisi

OnePlus 9 serisi tanıtımının OnePlus’ın bugün gerçekleştireceği etkinlikte yapılabileceği konuşuluyordu. Ancak merakla beklenen serinin gözler önüne çıkacağı tarih konusunda resmi açıklama geldi. OnePlus 9 modelleri 23 Mart’ta düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak. Etkinlik Türkiye saatiyle 17.00’da başlayacak. Akıllı telefonlar İsveçli kamera üreticisi Hasselblad ile birlikte geliştirilen kameralar taşıyacak.

OnePlus CEO’su Pete Lau konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “OnePlus’ın sınıfının en üstündeki donanımı ve bilişimsel fotoğrafçılık yetenekleriyle Hasselblad’ın geleneksel fotoğrafçılıktaki zengin estetik duygusu bir araya geliyor. OnePlus 9 serisinin üst sınıf ve amiral gemisi bir kamera deneyimi yaşatacağına eminim.

Bu iş birliğinin sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. Kamerasında Hasselblad isminin açıkça göründüğü OnePlus markalı cihaza ait fotoğraf daha önce internete sızmıştı. Buna ek olarak, OnePlus’tan bir süre önce iki taraftaki anlaşmaya referanslar taşıyan uzay temalı paylaşımlar da gelmişti. Bu noktada Hasselblad’ın uzun yıllardır NASA’ya kamera tedarik ettiğini belirtmek gerekiyor.

OnePlus 9 serisinde iki şirketin birlikte geliştirdiği “ileri düzey renk kalibrasyonu” teknolojisi kullanılacak. Kısacası serideki akıllı telefonlarla çekilen fotoğraflarda renkler daha gerçek ve doğal görünecek. Hasselblad’ın profesyonel kameralardaki uzmanlığı, OnePlus 9 serisinde Pro modda daha daha gelişmiş özelliklerle karşılaşma ihtimalini kuvvetlendiriyor. OnePlus’tan verilen bilgiye göre, Hasselblad kameralarda HDR video kaydı, 4K 120 fps ve 8k 30 fps video desteği gibi özellikler de bulunacak.

OnePlus 9 serisi ve kameralarıyla ilgili olarak tanıtım etkinliği öncesinde yeni detaylar duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER