Teknoloji

OnePlus 9 Pro kullanıcıları aşırı ısınmadan şikayetçi

oneplus 9 pro 9T
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 9 Pro geçtiğimiz ay tanıtılmış ve satışa sunulmuştu. Akıllı telefonu vakit kaybetmeden satın alan bazı kullanıcılar, özellikle kamera çalışırken telefonun aşırı ısınmasından şikayet ediyor.

Cihaz sahipleri şikayetlerini OnePlus’ın forumlarında paylaşırken, paylaşımların büyük kısmında aşırı ısınma uyarısının kamera kullanımıyla bağlantılı olduğu belirtiliyor. OnePlus’tan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, sorunun bilindiği ve önümüdeki haftalarda yayınlanacak bir güncellemeyle çözüleceği belirtildi.

Bazı kullanıcılar, kamera çok yoğun kullanılmadığında bile aşırı ısınma uyarısıyla karşılaştıklarını dile getirirken; bazı durumlarda kameranın telefon soğuyana kadar yeni fotoğraf çekmediği ifade edildi. Kimi kullanıcılar da aşırı ısınma probleminin telefonun ilk kurulumunun ardından görüldüğü bilgisini verdi.

OnePlus 9 Pro’nun tasarımında ısı tahliyesi konusu özel bir öneme sahip. Bunun nedeni ise telefonun kablosuz hızlı şarj özelliğiyle gelmesi. Kablosuz şarj sırasında telefonun ısınmasını önlemek isteyen şirket bunun için 8 Pro’ya kıyasla daha kalın bir bakır ve daha büyük bir sıcaklık tahliye kanalını tercih etti. İki adet 25W pil hücresinin varlığı da sıcaklık kontrolüne yardımcı unsurlar arasında bulunuyor.

Donanım tarafında gerekli önlemlerin alınmış olması ve her kullanıcının bu problemle karşılaşmaması, OnePlus 9 Pro ile ilgili ısınma şikayetlerinin yazılım kaynaklı olduğunu gösteriyor. Kullanıcı deneyimini etkileyen bu sorunun çözümü için gerekli güncellemenin ne zaman yayınlanacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER