Teknoloji

OnePlus 8T Facebook uygulamaları yüklü olmadan gelecek

oneplus 8t 8 9 lite

OnePlus’ın yeni akıllı telefonu OnePlus 8T, Facebook uygulamalarını ön yüklü şekilde sunmayacak. OnePlus, geçtiğimiz aylarda tanıttığı OnePlus 8 ve Nord modellerinde Facebook’un uygulamalarına ön yüklü olarak yer verdiği için eleştirilere maruz kalmıştı.

OnePlus Input sitesine gönderdiği açıklamayla durumu doğrularken; yeni telefonda sadece Google ve OnePlus servisleri ile Netflix’in ön yüklü biçimde kullanıcıların karşısına çıkacağını belirtti.

OnePlus’a gelen tepkilerin temelinde OnePlus 8 ve Nord’da ön yüklü olarak sunulan Facebook, Messenger ve Instagram gibi uygulamaların silinememesi yer alıyor. Buna ek olarak, Facebook’un arka planda çalışan Uygulama Yükleyicisi ve Uygulama Yöneticisi gibi servisleri de telefondan tamamen kaldırılamıyor.

OnePlus’tan o dönemde yapılan açıklamada, söz konusu servislerin daha yüksek pil verimliliği sağlamayı mümkün kıldığı belirtilmişti. Ancak kullanıcılar Facebook servislerinin OnePlus’ın Oxygen OS kullanıcı arayüzünü dağıttığını söyleyerek bu savunmaya karşı çıkmıştı. Facebook servislerinin arka planda küçük miktarda da olsa veri tükettiği de belirtilmişti.

OnePlus 8T Facebook uygulamalarını ön yüklü sunmasa da, Netflix telefon açılır açılmaz kullanıcıları karşılıyor. OnePlus’tan verilen bilgiye göre, bu sayede HDR optimizasyonları yapılabiliyor. OnePlus, daha sonra çıkaracağı telefonlarda Facebook uygulamalarına ön yüklü olarak yer verip vermeyeceği konusunda ise şimdilik sessiz kalıyor. Şirket, OnePlus 8 ve Nord’daki Facebook uygulamalarının silinebilmesi için de bir yöntem açıklamış değil.

İLGİLİ HABERLER