Teknoloji

OnePlus 8 serisi gelecek yıl ColorOS güncellemesi alacak

oneplus 8t 8 9 lite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus’ın Çin dışında sattığı telefonlar OxygenOS, Çin’de sattığı telefonlar ise HydrogenOS kullanıcı arayüzüyle geliyordu. Ancak bu durum mart ayında tanıtılan OnePlus 9 serisinde Oppo’nun ColorOS kullanıcı arayüzünün tercih edilmesiyle değişmişti. Şirket mevcut telefonlarını da ColorOS ile buluşturacak. OnePlus 8 serisinin üyeleri önümüzdeki yıl ColorOS güncellemesi alacak.

Konuyla ilgili açıklama, OnePlus’ın operasyon şefi Liu Fengshuo’dan geldi. Fengshuo, Weibo hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada OnePlus 8’lerin 2022’nin ilk çeyreği itibarıyla ColorOS ile buluşacağını belirtti.

Fengshuo güncellemenin Çin’le mi sınırlı kalacağı yoksa tüm bölgelerde mi sunulacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak OnePlus’tan daha önce yapılan açıklamada, uluslararası pazarda satılan cihazların OxygenOS ile çalışmayı sürdüreceği ifade edilmişti.

Ancak şirketin bu konudaki fikrini değiştirmiş olabileceği ihtimalini de göz ardı etmemekte fayda var. Sorunun cevabını almak için OnePlus 8 serisi için ColorOS dağıtımının başlamasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER