Teknoloji

Son OnePlus 8 sızıntısı tüm teknik detayları ortaya koyuyor

oneplus 8 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 8 serisinin önümüzdeki ay içinde tanıtılması bekleniyor. OnePlus’tan henüz bu konuda resmi bir işaret gelmese de, sızıntı ve dedikoduların yoğunlaşmasıyla birlikte beklentiler de artmış durumda. Yeni bir sızıntı, OnePlus 8 Pro ve OnePlus 8‘in teknik özelliklerinin büyük kısmını görmeyi sağlıyor.

Söz konusu sızıntının ünlü duyumcu Ishan Agarwal tarafından paylaşılması, güvenilirliğini artırıyor. Listedeki özelliklerin bazıları ise daha önce çıkan haberlerde görülmüştü. Bunlardan biri olan 120Hz yenileme hızına sahip ekrandan bizzat OnePlus bahsetmişti. Seride Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin kullanılmasına ise daha önce de kesin gözüyle bakılıyordu.

Diğer alanlarda ise bazı farklı detaylar göze çarpıyor. Ancak Agarwal’in paylaşımında herhangi bir kaynak belirtmemesi nedeniyle özellik listesini doğrulamanın mümkün olmadığını belirtmekte fayda var.

OnePlus 8 Pro’nun 6.78 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. OnePlus 8’de ise 6.55 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüklü bir ekranın bulunacağı belirtiliyor. Agarwal’in paylaşımına göre, bu ekran 90Hz yenileme hızına sahip olacak. 120Hz ekran ise sadece OnePlus 8 Pro’da bulunacak.

Her iki akıllı telefon da Qualcomm Snapdragon 865 işlemciyle gelecek. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM ile 128 veya 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Pil kapasitesi konusunda ise iki telefon ayrılacak. OnePlus 8 Pro’da 4510 mAh kapasiteli pil bulunacak. OnePlus 8 ise ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4300 mAh kapasiteli pilinden alacak.

Her iki telefonda da 30W kablolu şarj desteği sunulacak. 30W kablosuz şarj desteği ise sadece OnePlus 8 Pro’da bulunacak.

OnePlus 8 Pro’nun IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip olacağı da listede göze çarpan noktalar arasında yer alıyor. Bunun OnePlus adına bir ilk olacağını belirtmekte de fayda var. OnePlus 8 içinse böyle bir durum söz konusu değil gibi görünüyor.

OnePlus 8 Pro dört arka kamerayla gelecek

Her iki telefonda da ana kamera görevini 48 megapiksel sensör üstlenecek. Ancak kamera sisteminin diğer unsurları için bir ayrılıktan bahsedebiliriz. OnePlus 8 Pro’da ana kameraya 48 megapiksel telefoto kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü eşlik edecek. Kameraların özellikleri konusunda somut bir bilgi bulunmadığı için bu işlevlerin tahmini olduğunu belirtmek gerekiyor.

OnePlus 8’de ise ana kameraya 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü sensörlerin eşlik edeceği belirtiliyor. 16 megapiksel sensörün ultra geniş açılı kamera, 2 megapikselin ise derinlik sensörü olma ihtimali bir hayli yüksek.

OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro hakkındaki haberlerin önümüzdeki dönemde artması sürpriz olmayacaktır. Nisan ayındaki olası bir tanıtımın duyurusu da kısa süre içinde karşımıza çıkabilir.

İLGİLİ HABERLER