Teknoloji

OnePlus 8 Pro şemaları telefonun tasarımına ışık tutuyor

oneplus 8 pro

OnePlus, 7T ve 7T Pro’yu kısa bir süre önce tanıtmıştı. Ancak şirket yeni amiral gemisinin geliştirme sürecine şimdiden başlamış gibi görünüyor. En azından internette dolaşan sızıntılar bunu gösteriyor. Bu sızıntıların en yenisi, OnePlus 8 Pro için hazırlandığı söylenen tasarım şemaları oldu.

Söz konusu şemalar, OnePlus 8 Pro’nun hem arka hem de ön panellerini gösteriyor. Şemada görülen telefonun kısa süre önce internette dolaşmaya başlayan taslak tasarıma fazlasıyla benzediğini belirtmek gerekiyor. Telefon, genel hatları itibarıyla OnePlus 7 Pro’ya benzese de, arada bazı somut farklar bulunuyor.

Arka panele bakıldığında üç kameranın yine aynı şekilde yerleştiği görülüyor. Ancak bir-iki ekstra parçanın eklenmiş olması da gözden kaçmıyor. En üstteki kameranın solunda yer alan kesiğin Uçuş Süresi sensörünün yerini gösterdiği düşünülüyor. Bunun hemen altındaki ince yarığın ise lazer otomatik odaklama için gerekli donanımı taşıdığı belirtiliyor.

oneplus 8 pro
OnePlus 8 Pro

İnternete sızan şemalar, ön panel içinse iki farklı tasarımı gösteriyor. Bunlardan birinde tek bir ön kamera, diğerinde ise çift ön kamera yer alıyor. Her iki çizimde de kamera, ekranın sol üstündeki kesiğe yerleştirilmiş şekilde görünüyor. Geçtiğimiz ay ortaya çıkan taslak tasarımlarda tek bir ön kamera yer alsa da, OnePlus’ın nihai tasarımda bu kararını değiştirebileceğini de unutmamak gerekiyor.

OnePlus 8 Pro ne zaman tanıtılacak?

Güç butonunun, ses kontrol tuşlarının ve bildirim kaydırıcısının yeri ise OnePlus 7, 7T ve bu telefonların Pro versiyonlarıyla aynı gibi görünüyor.

OnePlus 8 Pro ile tanışmak için daha uzun bir süre boyunca beklemek gerekiyor. Akıllı telefonun önümüzdeki mayıs ayında tanıtılması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER