Teknoloji

OnePlus 8 ile birlikte kablosuz şarj özelliği en sonunda geliyor

oneplus kablosuz şarj

OnePlus cihazlarının tutkunlarının uzun zamandır beklediği özelliklerden bir tanesi olarak nitelendirilen kablosuz şarj desteği en sonunda OnePlus 8 serisiyle birlikte geliyor. Şirket bugün OnePlus 8 serisiyle birlikte çıkış yapacak Warp Charge 30 Wireless teknolojisinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Başlangıç olarak, şirket kablosuz şarj işlevinin telefonlarına neden bu kadar geç geldiğini izah etti. Forumlarında bir açıklama yapan OnePlus, “Kablosuz şarj ilk ortaya çıktığında, teknolojinin OnePlus kullanıcı deneyimini artıracağı açıktı.” şeklinde bir girişle başladı. “Ancak sayısız testten sonra Warp Charge ile aynı standartları karşılamadığını tespit ettik. Bir OnePlus kablosuz şarj birimini piyasaya sürmeden önce, kablosuz şarj teknolojimizin geliştirilmesine devam etmeye karar verdik.”

OnePlus, Warp Charge 30 Wireless’ın 30W maksimum güç çıkış değerine sahip olduğunu söylüyor. Bu da sadece 30 dakikada, bir telefonun pilinin şarjının yüzde 1’den yüzde 50 seviyesine çıkmasına imkan tanıyor. Buna ek olarak, Warp Charge 30 Wireless, “yüksek verimlikli şarj pompası” olarak adlandırılan bir birim kullanarak şarj verimliliğini yüzde 97’ye çıkarıyor. Pompa, anormal akım ve voltaj tespit ettiğinde de kendisini otomatik olarak kapatıyor.

oneplus kablosuz şarj

OnePlus 8 diğer Qi kablosuz şarj cihazlarıyla da çalışacak

Tabii ki, çoğu kablosuz şarj aksesuarı 30W güç çıkışına sahip değil, genellikle 5W’lık Qi kablosuz şarj cihazı oluyor. OnePlus bu şarj aksesuarlarının da OnePlus 8 serisiyle çalışabileceğini söylüyor. Ayrıca 10W standardını destekleyen Qi kablosuz şarj aksesuarları da çalışacak. Aslında şirket, telefonlar herhangi bir üçüncü taraf şarj aksesuarının kullanılabileceğini söylüyor.

OnePlus, yeni OnePlus 8 serisi içinde hangi telefonların kablosuz şarj destekleyeceğini belirtmedi. Ancak en azından OnePlus 8 Pro’nun bu desteğe sahip olmasını bekliyoruz. Bunun ötesinde, kablosuz şarj matı çıkarıp çıkarmayacağını doğrulamadı. Ancak yukarıdaki görüntüde bir kablosuz şarj matı çizimi yer aldığına göre, böyle bir aksesuarı da bekliyoruz. Warp Charge 30 Wireless’in 14 Nisan’da düzenlenecek OnePlus 8 etkinliğinde ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER