Teknoloji

OnePlus 7 Pro DxOMark testinde Huawei ve Samsung’a meydan okuyor

oneplus 7 pro

OnePlus uygun fiyat karşılığında üst sınıf özellikler sunmasıyla tanınsa da, kamera konusu şirketin en güçlü olduğu alan değildi. Bu durum, şirketin fiyatı düşük tutmak adına görüntü sensöründen feragat etmesinden de kaynaklanmıyordu. Çinli üretici, şimdiye kadar doğru donanım ve yazılım dengesini bulamamıştı. Ancak OnePlus’ın en yeni amiral gemisiyle bu durum değişmiş gibi görünüyor. OnePlus 7 Pro DxOMark testinden aldığı puanlarla kamerasının ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne seriyor.

Huawei P30 Pro‘nun ve Samsung Galaxy S10 5G‘nin DxOMark testinde elde ettiği puanların yanına yaklaşmak pek kolay görünmüyordu. Ancak Xiaomi Mi 9 bu algıyı kıran ilk cihaz olmuştu. Xiaomi Mi 9’un açtığı gedikten giren OnePlus 7 Pro da testten aldığı puanlarla görenleri etkilemeyi başarıyor.

oneplus 7 pro dxomarkDxOMark, OnePlus 7 Pro’ya fotoğraf konusunda en yüksek ikinci puanı verdi. Böylelikle OnePlus 7 Pro, Samsung Galaxy S10 5G’yi geride bırakmış oldu. Telefonun tüm ışık koşulları altında muhteşem pozlama yapabildiğinin ve detay seviyesinin yüksek olduğunun altını çizen DxOMark, tek kusuru ise zoom konusunda buldu. Huawei’nin 5x optik zoom yeteneği nedeniyle bu alanda belki Oppo dışında herkesin yetersiz kaldığı söylenebilir. Video konusunda ise 98 puan alan OnePlus 7 Pro, Huawei P30 Pro’yu geride bırakıp Samsung Galaxy S10 5G’nin arkasına yerleşiyor.

OnePlus 7 Pro, ön kamera testinde aşağıya inse de ilk 10’un içine tutunmayı başardı. Ön kamera konusunda alan derinliğinin darlığı ve otomatik odaklamanın olmaması, OnePlus 7 Pro’ya puan kaybettiren başlıca unsurlar oldu. Yine de; çift ön kamera taşıyan bazı cihazlara karşı yarışıyor olması, OnePlus 7’nin başarısına anlam kazandırıyor. Akıllı telefon testte genel arka kamera performansıyla 111, ön kamera performansı ile de 86 puan aldı.

OnePlus 7 Pro DxOMark testindeki yeriyle OnePlus’ın kuruluş felsefesine uygun bir mesaj veriyor. OnePlus 7 Pro şirketin en pahalı telefonu olsa da, DxoMark’ın listesindeki en yakın rakiplerinden ortalama 200 dolar daha düşük bir satış fiyatına sahip. Bu da OnePlus’ın çizgisini koruma konusundaki başarısını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER