Manşetler

OnePlus 6 sağlamlık testi telefonun sağlamlığını gösteriyor – Video

oneplus 6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 6

OnePlus 6 uygun fiyatıyla fark yaratıyor. Peki, daha ucuz olması kalite ve sağlamlığından bir şey kaybettiriyor mu? YouTube’da çıkan sağlamlık testi fikir veriyor.

OnePlus uzun zamandır dedikoduları yapılan amiral gemisi telefonu OnePlus 6‘yı, Avengers versiyonuyla birlikte geçen hafta piyasaya sunmuştu. Ancak lansmana çok fazla sürpriz kalmamıştı, çünkü telefonla ilgili epey bir ayrıntı daha önce ortaya çıkmıştı. Geçen yılın amiral gemisine göre daha yüksek, ancak büyük üreticilerin amiral gemisi telefonlarına göre daha düşük olan fiyatı dışında, OnePlus 6’nın çok fazla ayırt edici yanı bulunuyor. Bazıları daha ucuz fiyatlı ürünlerin sağlamlık ve kalite bakımından daha pahalı rakiplerinden geri kaldığını düşünüyor. Neyse ki, JerryRigEverything adlı YouTube kanalı sayesinde, OnePlus 6’nın sağlamlığı ve malzeme kalitesi hakkında da fikir sahibi oluyoruz.

Başlangıç olarak, kanal sahibi Zack Nelson, OnePlus 6’nın parlak siyah versiyonunu test ettiğini söylüyor. Normalde telefonların renk seçenekleri arasında fazla fark olmuyor, ancak söz konusu OnePlus 6 olunca durum değişiyor. Parlak siyah versiyonun arkası cam yüzeyle kaplıyken, gece siyahı versiyon mat yüzeyle geliyor. Test edilen model parlak siyah olduğu için, mat versiyon hakkında bir yargıda bulunmak şu an için pek mümkün görünmüyor. Belki, onun için de ayrı bir video gelebilir.

Çizik testinde OnePlus 6’ın önde ve arkada Gorilla Glass 5 kullanmasının hakkı veriliyor gibi görünüyor. Eğer cebinizde Mohs 6 veya daha üstü seviyede keskin bir cisim taşımıyorsanız, telefonunuzun yüzeyi sağlam kalacaktır. Diğer akıllı telefonlardan farklı olarak, çiziğe dayanıklılık kalitesi parmak izi sensörüne de kayıyor, orası için de ek koruma sağlanmış. Yanma testi de sıra dışı bir sonuç vermiyor, 20 saniye civarında bir süre geçtikten sonra yanık alan kalıcı bir biçimde beyaza dönüyor.

En ilginç olan test ise, doğal olarak bükülme testi oluyor. Görünüşe göre, OnePlus 6 biraz esneyebiliyor, ancak kırılmıyor ya da bükülmüyor. Cam-metal-cam şeklindeki sandviçlenmiş yapı, aynı zamanda cam ve metal gövde arasındaki plastik tampon OnePlus 6’ı epey sağlam yapıyor.

530 dolarlık yurt dışı fiyatıyla, kullanıcılar sadece yılın en dikkat çekici akıllı telefonlarından bir tanesini değil, aynı zamanda en sağlamlarından bir tanesini de satın alacak. OnePlus keşke bu telefonu suya ve toza dayanıklılık konusunda biraz daha güçlü kılsaydı. O zaman sahiplerinin içi biraz daha rahat ederdi.

İLGİLİ HABERLER