Teknoloji

OnePlus 5T Netflix ve Amazon Prime Video’da HD içerikleri oynatamıyor

oneplus 5tOnePlus 5T‘nin Netflix, Amazon Prime, Google Play Filmler ve diğer video servislerinde yüksek çözünürlüklü görüntü aktarımı yapamadığı söyleniyor. Halbuki cihazın HD destekli ekranının ve güçlü donanımının buna izin vermesi gerekiyor.

Söz konusu duruma OnePlus forumlarında açılan bir başlıkta dikkat çekiliyor. Sorunun kaynağı olarak Widevine Level 1 DRM korumasına olan desteğin eksikliği gösteriliyor. Söz konusu bileşen, birçok servisin HD içerik akışını gerçekleştirmesi için gerekiyor. 5T ise şu anda Widevine Level 3 desteğine sahip, bu da sadece standart çözünürlüklü görüntü akışlarını destekliyor.

The Verge sitesinin belirttiğine göre, bu durum sadece OnePlus 5T ile sınırlı değil. 5T’nin selefi OnePlus 5 de şu anda Netflix veya Amazon Prime Video’da SD çözünürlükten öte çözünürlüğe sahip içerikleri oynatamıyor.

Bir OnePlus yetkilisi, gelecekte 5T için çıkacak güncellemeyle Widevine Level 1 desteğinin sunulacağını belirtti. Ne var ki, bu desteğin neden başlangıçta sunulmadığı hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı. Ayrıca yetkili, bu güncellemenin ne zaman çıkacağı konusunda şu an için net bir zaman veremeyeceğini de dile getirdi.

OnePlus 5T’nin 6 inç 1080p ekranı, Snapdragon 835 gibi güçlü bir işlemcisi ve en az 6 GB RAM’i bulunuyor. Yani bu telefon yüksek çözünürlüklü video akışlarını sorunsuzca oynatabilir. Netflix ve diğerleri gibi, içerik tüketimi konusunda giderek daha fazla öne çıkan servislerde yüksek çözünürlüklü görüntüleri oynatamamak büyük bir problem sayılır. Söz konusu OnePlus 5T gibi, göz önünde olan ve etkileyici bir cihaz olunca, bu problemin etkisi biraz daha fazla oluyor. Umarız OnePlus beklenen yazılım güncellemesini bir an önce sunar.

İLGİLİ HABERLER