Manşetler

OnePlus 5T resmiyet kazandı: 6 inç ekran, Snapdragon 835 işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 5tBirkaç hafta boyunca devam eden sızıntı ve ipucu bombardımanın ardından OnePlus 5T sonunda resmen görücüye çıktı. Genel itibarıyla sızıntılardaki tüm özellikleri barındıran telefon, kullanıcılara sızıntılarla ortaya çıkanlardan biraz daha fazlasını da sunuyor.

5T’de, daha önce de belirtildiği gibi, 18:9 görüntü oranına sahip 6 inçlik AMOLED ekran bulunuyor. Söz konusu ekran 2060 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Ekranı uzatan OnePlus da genel eğilime uyarak parmak izi tarayıcısını arka panele taşıyor. Ekranın büyüklüğü artsa da, 5T selefi OnePlus 5 ile aynı alanı kaplıyor. Ekran kendisini güneş ışığına ve diğer zorlu koşullara karşı otomatik olarak ayarlayabiliyor. Kullanıcılar da diledikleri takdirde ekranın renk doğruluğunu ve canlılığını kendi tercihleri doğrultusunda değiştirebiliyor. 5T’nin getirdiği yenilikler sadece ekranın uzatılmasıyla sınırlı kalmıyor.

Telefonun arkasındaki ikinci kamera da 5T’nin dikkat çeken yönlerinden biri oluyor. f/1.7 diyafram genişliğine sahip lens, OnePlus 5’in ikinci lensine kıyasla daha fazla ışık alıyor. İkinci kameranın iyileştirilmesi sayesinde kullanıcılar gece çekimlerinde kaliteden taviz vermeden yakınlaştırma yapabiliyor. Diğer kameralarda bir değişiklik olmasa da, ikinci kameranın iyileştirilmesi 5T’yi fotoğraf çekmek için iyi bir telefona dönüştürüyor.

OnePlus 5T, OnePlus 5 ile hemen hemen aynı bileşenleri taşıyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Kullanıcılara depolama alanı için 64 ve 128 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. OnePlus’ın Dash Charge adını taşıyan şarj özelliği, sadece yarım saatlik bir şarj ile tüm güne yayılan bir pil ömrü vadediyor. Telefon enerjisini 3300 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Kablosuz şarjın ve suya dayanıklılığın eksikliği de göze çarpıyor.

5T’nin kutusundan Android Oreo yerine Android 7.1 Nougat ile çıkacak olması biraz hayal kırıklığı yaratıyor. OxygenOS adını taşıyan kullanıcı arayüzünü yenileyen OnePlus, 5T’de kullanıcıların telefonlarının kilidini yüzleriyle açmasını da mümkün kılıyor. Söz konusu sistemin Apple’ın Face ID’si kadar sofistike olmadığını belirtmekte fayda var.

OnePlus 5T 21 Kasım’da satışa sunulacak

OnePlus 5T, 21 Kasım’da ABD, Hindistan ve Avrupa’da satışa sunulacak. Avrupa’da akıllı telefonun 64 GB versiyonu için 499 avro ödemek gerekecek. 128 GB versiyonun fiyat etiketinde ise 559 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER