Teknoloji

OnePlus 5T benchmark testi tüm özellikleri ortaya seriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
oneplus 5t
OnePlus 5

OnePlus 5T yarın düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacak. Bunun öncesinde telefonla ilgili yeni sızıntılar görmeye devam ediyoruz. Bir benchmark test sonucu telefonun teknik özelliklerini eksiksiz şekilde ortaya koyuyor.

GFXBench üzerinde ortaya çıkan kayda göre telefonun teknik özellikleri OnePlus 5’inkine bir hayli benziyor. 6 inç, 1080 x 2160 piksel ekran, OnePlus 5’in 5.5 inç, 1920 x 1080 piksel ekranına göre hem büyüklük hem de çözünürlük açısından artış olacağı anlamına geliyor. Ekranla ilgili büyüklük ve çözünürlük artışı dedikoduları daha önce de çıkmıştı, bu son sızıntı da dedikoduları güçlendiriyor.

Diğer teknik özellikler OnePlus 5 ile ortak görünüyor. Bunların arasında Snapdragon 835 yongaset, 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve 16 megapiksel arka kamera bulunuyor. Her ne kadar tek bir kameranın bilgisi bulunsa da, OnePlus 5T’nin de OnePlus 5 gibi çift arka kameraya sahip olması bekleniyor.

Ayrıca kayıtlara göre telefonda 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ve Android Nougat da bulunuyor. Bu özelliklerle de OnePlus 5 ile örtüşüyor.

Eğer bu bilgiler doğruysa, OnePlus 5T gerçek anlamda büyük bir güncelleme olmayacak. Sadece ekrandaki değişiklik sayesinde biraz daha büyük ekran deneyimi sunacaktır. RAM veya işlemcide herhangi bir değişiklik olmayacağı için performans aşağı yukarı aynı olacaktır.

Önceki bazı sızıntılar çift arka kameranın her birisinin 20 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı şeklindeydi. Bununla birlikte iki adet 16 megapiksel arka kameranın bulunacağına dair söylentiler de vardı. Benchmark testi ikincisini iddia edenlerin doğru çıkacağını işaret ediyor.

OnePlus 5T’nin teknik özellikler dışında fiyatıyla da OnePlus 5’ten farklı olmayacağı söyleniyor. Telefonun selefiyle aynı fiyat çizgisinden satışa sunulması bekleniyor.