Teknoloji

OnePlus 5G telefonunu mayıs ayı bitmeden çıkarabilir

oneplus 5g telefon

OnePlus, Huawei ve Samsung’a kıyasla küçük ölçekli bir şirket. Ancak bu durum şirketin büyük hedeflerinin olmasını engellemiyor. OnePlus önümüzdeki yıl Avrupa’nın ilk 5G telefonunu çıkarmayı hedefliyor. Şirketin CEO’su Pete Lau, merakla beklenen bu ürünle ilgili ilk ipuçlarını verdi.

CNET‘e konuşan Lau, ilk 5G telefonları için büyük satış rakamları hedeflemediklerini dile getirdi. Önümüzdeki yıl hem 5G teknolojisinin hem de 5G cihaz pazarının ilk adımlarının atılacak olması, satış beklentilerini aşağıya çekiyor. Bu durumun 2020 itibarıyla değişmesi bekleniyor. 2020 itibarıyla işlerin değişecek olması, OnePlus’ın 5G pazarına erken girme çabasının temel motivasyonu olarak öne çıkıyor.

OnePlus yola erken çıkmanın rakiplerine karşı kendisine bir avantaj ve ekstra uzmanlık sağlayacağına inanıyor. Buna ek olarak, ilk cihazda görülmesi muhtemel sorunların da ikinci nesilde çözülmesi ve gerçek rekabete hazır şekilde girilmesi de OnePlus’ın motivasyon sebepleri arasında yer alıyor.

CEO Lau’nun verdiği bilgiye göre, OnePlus 5G telefonunu 2019’un mayıs ayı bitmeden çıkarmayı planlıyor. Bu da cihazın OnePlus’ın yeni amiral gemisi olması beklenen OnePlus 7 ile aynı anda tanıtılabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER