Teknoloji

OnePlus 5G destekli telefonunu yeni bir tasarım ve isimle çıkaracak

oneplus 5g telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 5G destekli ilk telefonunu 2019’da çıkarmak için telekomünikasyon operatörleriyle görüştüğünü daha önce CEO’su Pete Lau‘nun ağzından açıklamıştı. O dönemde söz konusu cihazın OnePlus 7 olabileceği belirtilmişti.

Ancak gelen son haberlere göre, şirket 5G destekli telefonlarıyla birlikte yeni bir seriyi hayata geçirecek. Kısacası 5G desteğinin sunulduğu ilk telefon OnePlus 7 olmayacak.

Çinli üretici tarafından CNET’in İspanyolca yayın yapan versiyonuna yapılan açıklama, şirketin ilk 5G destekli telefonu hakkında biraz daha net fikir edinmeyi sağlıyor. Buna göre, beklenen yeni nesil şebeke desteği OnePlus 7’den önce çıkacak bir telefonda sunulacak. Şirketin ilk aşamada pahalı olması beklenen 5G desteğini başka bir ailede kullanıcılara sunarak OnePlus 7 ve 7T’yi uygun fiyatlı biçimde ulaştırmayı planlıyor. Bu da 5G destekli modelin farklı bir tasarım ve farklı bir isimle kullanıcıların karşısına çıkacağı anlamına geliyor.

OnePlus 5G destekli telefonunu 2019’un başlarında tanıtmayı planladığını daha önce açıklamıştı. Bu plan nedeniyle tanıtım için akıllara gelen ilk seçenek, 2019’un şubat ayında Barselona’da gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi oluyor. Bu beklentinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER