Teknoloji

OnePlus 5 ve 5T için tam Android 9 Pie sürümü dağıtıma çıktı

oneplus 5

OnePlus bir süre önce geçtiğimiz yıl çıkarttığı OnePlus 5 ve 5T için Android 9 Pie‘ın beta sürümünün herkese açık testlerine başlamıştı. Çinli üretici, Android 9 Pie’ın tam sürümünü kullanıcılarıyla buluşturma konusunda da fazla zaman kaybetmedi. OnePlus 2017 model amiral gemileri için Android 9 Pie’ı da getiren Oxygen OS 9.0’ın final sürümünün dağıtımının başladığını açıkladı.

Güncellemenin herkese açık beta sürümü bundan iki hafta önce dağıtıma çıkmıştı. Dolayısıyla OnePlus’ın onaylama sürecini bu kadar hızlı biçimde tamamlaması fazlasıyla dikkat çekiyor. Ancak şirketin geçmişteki güncelleme hazırlama ve dağıtım hızını da göz önüne alınınca bu durumun şaşırtıcı etkisi biraz azalıyor.

Beta sürecinin oldukça kısa tutulması, betada sunulan özelliklerin üstüne yenilerinin eklenmediği anlamına geliyor. Ancak bu duruma pek fazla şaşırmamak gerekiyor. Android 9 Pie’ın tek başına büyük bir güncelleme olması nedeniyle OnePlus’ın ekstra dokunuşlar yapmaması da normal bir durum olarak değerlendirilebilir.

Örneğin, Android 9 Pie ile arayüzde kaydırma tabanlı yeni kontrol seçenekleri sunuluyor. OnePlus 5’te fiziksel bir ana ekran tuşu bulunduğu için bu kontroller sadece OnePlus 5’te işe yarıyor. Güncelleme beraberinde en güncel Android güvenlik yamasını da getiriyor.

OnePlus 5 ve 5T için yayınlanan Oxygen OS 9.0 güncellemesiyle Google Lens telefonların kamera uygulamasına entegre ediliyor. Oyun Modu 3.0 ise oyun oynarken bildirim gösteriminin yeni yollarını sunuyor.

İLGİLİ HABERLER