Teknoloji

OnePlus 5 ve 5T için Android 9 Pie betasının dağıtımı başladı

oneplus 5

OnePlus 5 ve 5T için Android 9 Pie‘ın açık beta testi süreci başladı. Açık beta testi sürecinin başlaması, OnePlus’ın 2017 model telefonları için Android 9 Pie’ın tam sürümünün yayınlanmasının yaklaştığı anlamına geliyor.

Android 9 Pie betasıyla OnePlus 6 ve 6T’de görülen bazı arayüz özellikleri, 5 ve 5T’de kullanıcılarla buluşacak. Android 9 Pie’ın hareketle kontrol yeteneklerine kavuşacak olan telefonlar, daha geniş kapsamlı renk düzenlemeleri ve yeni arayüz özellikleriyle daha farklı bir görünüm kazanacak.

OnePlus 6 için OxygenOS‘in Android Pie sürümünün dağıtımı bundan iki ay önce başlamıştı. OnePlus’tan yapılan açıklamaya göre, OnePlus 6 kullanıcılarının yüzde 92’si en yeni Android sürümüne geçiş yapmış durumunda. Android 9 Pie’ın küresel kullanım oranının yüzde 0.01 seviyesinde olduğunu düşününce OnePlus’ın performansı biraz daha dikkat çekiyor.

OnePlus akıllı telefonları için iki yıl boyunca yazılım güncellemesi ve üç yıl boyunca güvenlik güncellemesi sözü vermişti. Şirket, OnePlus5 ve 5T için ilk büyük yazılım güncellemesini Android 9 Pie ile yayınlamış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER