Teknoloji

OnePlus 5G rekabetinde fiyatıyla fark yaratmayı hedefliyor

oneplus 5g telefon

OnePlus 5G şebekesini destekleyen Qualcomm Snapdragon 855 işlemcili bir telefon çıkaracağını geçtiğimiz aralık ayında açıklamıştı. Şirket, bu cihazın yılın ilk yarısında tanıtılacak OnePlus 7’den başka bir cihaz olduğunun da altını çizmişti.

Çinli üretici, 5G telefon pazarında yalnız olmayacak. Samsung’un müstakbel amiral gemisi Galaxy S10’un 5G destekli versiyonu üzerinde çalıştığı da biliniyor. Bu versiyonun önce mart ayının sonunda Güney Kore’de, daha sonra da yılın ilk yarısında ABD’de satışa sunulması bekleniyor. 5G destekli Galaxy S10’un 4G’li Galaxy S10’un iki katı bir fiyat karşılığında satılabileceğine dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Bu da akıllı telefonun ABD’deki fiyat etiketinde 1400 ila 1600 dolar arasında bir rakamın yazabileceği anlamına geliyor. OnePlus’ın 5G destekli telefonu için belirlediği fiyat da henüz bilinmiyor. Ancak Çin kaynaklı haberler, Çinli üreticilerin ilk 5G telefonları için görece “uygun” fiyatlar belirleyeceğini iddia ediyor.

OnePlus, üst sınıf özellikleri uygun fiyatlarla sunarak akıllı telefon pazarında kendisine yer bulmayı başarmıştı. Daha uygun fiyatlı cihazlarda rakiplerine kıyasla daha yüksek bir performans sunan şirketin bu çizgisini 5G döneminde de koruması kulağa oldukça mantıklı geliyor.

Digitimes‘ın tedarik zincirlerine dayandırdığı haberine göre, Çinli üreticiler telefonlarının 5G destekli versiyonlarını normal versiyonlardan 500 yuan (396 TL) daha pahalıya satacak. 5G destekli cihazların üretim maliyeti daha fazla olacak olsa da, Çinli üreticilerin yüksek satış hacmiyle kârlılığı sağlamayı hedeflediği belirtiliyor. 5G modemin ekstra maliyetinin 50 dolar, diğer 5G bileşenlerinin maliyetinin de 30 dolar olacağı söyleniyor.

İlk 5G telefonların fiyatlarına yüzde 20 oranında ekstra üretim maliyeti yansıtlacağı belirtiliyor. Bu da 5G destekli telefonların fiyatlarının 4G destekli versiyonlarından ortalama 100 dolar daha fazla olabileceği anlamına geliyor. Digitimes’a konuşan kaynaklar, OnePlus’ın bu yıl içinde uygun fiyatlı bir 5G telefon çıkarmasının sürpriz olmayacağını belirtiyor. Bu durumun Huawei, Xiaomi ve Oppo’nun 5G telefonları için de geçerli olabileceğinin altı çiziliyor.

OnePlus 5G destekli telefonu konusunda şimdilik somut ipucu vermiş değil. Telefonun teknik özellikleriyle ilgili bilinenler de oldukça sınırlı. Samsung Galaxy S10’un 5G destekli versiyonunda ise oldukça büyük bir ekranın bulunacağı söyleniyor. RAM seçeneklerinin 12 GB, dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 1 TB’ye kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER