Teknoloji

OnePlus 5’in geleceği kesinleşti, teknik özellikleri sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 5OnePlus 5 birkaç ay içinde kesin olarak geliyor. The Verge sitesinin haberine göre OnePlus, OnePlus 3 modelini takip eden OnePlus 3T modelinin halefi olacak yeni cihazın önümüzdeki yaz içinde duyurulacağını açıkladı. Bu cihaz OnePlus 5 adını taşıyacak. Geçen hafta içinde OnePlus’ın CEO’su işçilerin bir telefonu bir araya getirdikleri karikatürü içeren görsel niteliğinde bir ipucu paylaşmıştı. Bu arada son haftalarda bu beklenen telefona yönelik sızıntılar da artmaya başlamıştı.

Bu telefonun üst sınıf özelliklere ve ikili kamera kurulumuna sahip olacağı düşünülüyor, ancak OnePlus genellikle amiral gemisi telefonların katili olarak ün yaptığı için OnePlus 5’in de rekabetçi bir fiyata sahip olacağı düşünülüyor. Peki, neden OnePlus 4 atlanıyor da, OnePlus 5 çıkarılıyor. Çünkü “4” rakamı Çinliler tarafından uğursuz kabul ediliyor, OnePlus da bir Çin şirketi. Bu durumda OnePlus 4’ün atlanması anlayışla karşılanabilir. Üstelik OnePlus 5 de pratikte şirketin ürettiği beşinci telefon olacak.

İlginçtir ki OnePlus, çalışanlarının NBA oyuncusu Robert Horry’nin hayranı olduğunu ve hatta Shenzhen’deki ofislerinin duvarında onun tablolarının asılı olduğunu söylüyor. Onun 5 numaralı formasının da telefonun adına ilham verdiğini söyleyebiliriz.

Bu arada geride kalan hafta sonu Twitter’ın ünlü sızıntı kaynaklarından ve VentureBeat yazarı Evan Blass, OnePlus 5’e ait olduğu iddia edilen teknik özellikleri barındıran tablonun ekran görüntüsünü paylaştı.

Blass’ın belirttiğine göre söz konusu özellikler GearBest’ten alınmış ve bunlar yeni telefonu da rahat bir şekilde “amiral gemisi telefon katili” yapacak, onlarla kıyasıya rekabet edecek duruma getirecek. Sızan bilgilere telefonda 5.5 inç, 2560 x 1440 piksel ekran, Snapdragon 835 işlemci, 8 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 23 megapiksel arka kamera ve 16 megapiksel ön kamera gibi başlıca teknik özellikler bulunacak. 4000 mAh kapasiteli piliyle de şimdiye kadar çıkmış 2017 model amiral gemisi telefonlarda bulunanlardan daha yüksek kapasiteli bir pille sunulacağını da görüyoruz.

İLGİLİ HABERLER