Teknoloji

Seramik OnePlus 5 2017’de tanıtılabilir

oneplus 5OnePlus sadece birkaç ay önce OnePlus 3’ü görücüye çıkarmıştı. Ancak şirket, amiral gemisini makyajlamak için fazla zaman kaybetmemiş ve geçtiğimiz ay OnePlus 3T modelini duyurmuştu. 2016’yı hareketli geçiren OnePlus, 2017’de de yoğun bir mesai içinde olacak gibi görünüyor.

Şirketin 2017 planları hakkında ortaya ilginç bir iddia atıldı. OnePlus’ın önümüzdeki yıl piyasaya süreceği telefonun OnePlus 4 adını taşıması bekleniyordu. Ancak gelen haberler, şirketin OnePlus 4 ismini pas geçeceği ve önümüzdeki yılki amiral gemisine OnePlus 5 adını vereceği söyleniyor. 4’ün Çin’de “uğursuz rakam” olarak nitelenmesi, OnePlus’ın bu kararının temel gerekçesi olarak değerlendiriliyor.

OnePlus’ın yeni akıllı telefonunun seramik bir kasaya sahip olacağı söyleniyor. Benzer bir tasarım tercihini Xiaomi de Mi Mix adını verdiği akıllı telefonu için yapmıştı. OnePlus ise geçtiğimiz yıl OnePlus X’in zirkon seramik kaplı versiyonunu sınırlı sayıda üretmiş ve satışa sunmuştu.

OnePlus 5 dedikodusunu destekleyen çeşitli işaretler bulunuyor

OnePlus’ın çatı şirketi BBK Electronics, Çin akıllı telefon pazarının yükselen oyuncuları arasında bulunan Oppo ve Vivo’nun da sahibi. Vivo, V3’ten sonra 4 rakamını atlamış ve V5’i görücüye çıkarmıştı. Dolayısıyla aynı şeyi Oppo’nun da yapması şaşırtıcı olmayacaktır.

OnePlus 5’in önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde duyurulması bekleniyor. 5.5 inç Quad HD AMOLED ekran, Qualcomm Snapdragon 835 işlemci ve 6 GB RAM akıllı telefonun muhtemel özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER