Teknoloji

OnePlus 3 pil ömrü için 6 GB RAM’in performansını kısıtlıyor

oneplus 3 pil omruOnePlus, yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 3’ü geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. Telefonla tanışma fırsatı bulanlar 6 GB RAM’in varlığına rağmen, cihazın performansının beklentilerin altında kaldığını belirtiyor. Bu iddialara Twitter üzerinden yanıt veren OnePlus CEO’su Carl Pei, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek adına RAM’in yapabileceklerini sınırladıklarını dile getirdi. Pei, OnePlus 3 pil ömrü konusunda daha iyi bir performans sergilesin diye bu kararın alındığını belirtti.

OnePlus 3’ün olması gerekenden daha düşük bir RAM performansı sergilediği, internette yayınlanan ve telefonu Samsung Galaxy S7 edge ile karşılaştıran bir hız testi videosunun ardından ortaya çıkmıştı. Her iki telefon da Qualcomm Snapdragon 820 işlemci barındırsa da; OnePlus 3 6 GB, Galaxy S7 edge ise 4 GB RAM’e sahip.

OnePlus’ın yeni amiral gemisi Full HD çözünürlük sunarken, Galaxy S7 edge’de QHD çözünürlüklü ekran bulunuyor. Söz konusu kurulumlar eşliğinde OnePlus 3’ün performans konusunda Galaxy S7 edge’i geride bırakması beklense de, işler bu şekilde gerçekleşmiyor.

Normal şartlar altında Samsung’un amiral gemisi telefonunun OnePlus’ın amiral gemisi telefonundan iyi bir performans sergilemesine şaşırmamak gerekiyor. Ancak OnePlus 3’te Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 6 GB RAM’in eşlik etmesine rağmen, böyle bir durumun görülmesi şaşkınlık uyandırıyor.

OnePlus 3 pil ömrü için performanstan feragat ediyor

Pek çok kişi bunun bir yazılım güncellemesiyle kapatılabilecek bir açık olduğunu düşünse de, Carl Pei’nin açıklaması bunun şirket kararı olduğunu gözler önüne seriyor. OnePlus 3 pil ömrü konusunda daha iyi performans göstermesi için yapılan kısıtlama nedeniyle aynı anda çok fazla sayıda programı birlikte çalıştıramıyor.

Ancak bu durumun ileride değişme ihtimali bulunuyor. Carl Pei, OnePlus 3’te ROM oluşturmak için gerekli belgeleri yayınladıklarını dile getirdi. OnePlus CEO’su buna eşlik eden parametrenin de 6 GB RAM’den hakkıyla faydalanmak için modifiye edilebileceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER