Teknoloji

OnePlus 3 dayanıklılık testinden geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 3 dayanıklılık testiOnePlus’ın yeni akıllı telefonu OnePlus 3, bundan kısa bir süre önce duyurulmuştu. Telefonun tanıtılmasıyla birlikte uzun süredir konuşulan dedikoduların önemli kısmı doğrulanmış ve telefona dair diğer detaylar da gün yüzüne çıkmıştı.

Yeni bir akıllı telefon alacaklar için cihazın dayanıklılığı da önem taşıyan noktalar arasında bulunuyor. Piyasaya yeni sürülen pek çok telefona yapılan dayanıklılık testi, OnePlus’ın en yeni akıllı telefonuna da uygulandı. Üç aşamadan oluşan testte telefonun bir tür “işkence”den geçtiğini söylemek, yanlış bir önerme olmayacaktır.

Testin ilk aşamasında telefonun çizilmelere karşı ne kadar dayanıklı olduğu ölçülüyor. Bu testte ekran farklı materyallerle çiziliyor. Akıllı telefonun Gorilla Glass 4 cam ile kaplı ekranı, altıncı seviyeye kadar çizilmeden gelmeyi başarıyor. Yine camla kaplanan arka kamera lensi de pek kolay çizilmiyor.

Akıllı telefonun alüminyum arka paneli ise camla kaplı ön yüzeyi kadar dayanıklı bir performans sergileyemiyor. Arka panel kolaylıkla derin biçimde çizilebiliyor. Metalden yapılan düğmeler, SIM kart kapağı ve hoparlör ızgarası da çizilmelere karşı dayanmayı başarıyor.

Testin ikinci aşamasında ise OnePlus 3 sıcaklık testinden geçiyor. Bu testte telefonun ekranına 14 saniye boyunca sıcaklık uygulanıyor. 14 saniyenin sonunda telefonun ekranında beyaz bir nokta beliriyor. Telefon ısı kaynağından uzaklaştırıldıktan sonra pikseller yavaş yavaş normal hallerine dönüyor.

OnePlus 3 testi başarıyla tamamlıyor

Son aşamada ise bükülme testi uygulanıyor. Telefona kuvvet uygulandığında ekran kasadan ayrılıyor, ancak akıllı telefon kırılmıyor. Sert biçimde bükülse bile OnePlus 3 çalışmaya devam edebiliyor. Adeta bir işkence gibi geçen testin sonunda OnePlus’ın yeni amiral gemisinin ne kadar dayanıklı olduğu kanıtlanıyor.

İLGİLİ HABERLER