Teknoloji

OnePlus 2’nun çıkışında yaşanan sıkıntılar için özür geldi

OnePlus’ın yeni akıllı telefonu OnePlus 2, tanıtılmasının ardından oldukça pozitif yorumlar almış ve gelen ön sipariş talepleri de bu pozitif yorumların varlığını somutlaştırmıştı. Bu yoğun ilgi, tedarik zincirinde bazı sıkıntılar yaşanmasına sebep olmuş ve OnePlus 2’nun sevkiyatı planlanandan bir ay sonra başlayabilmişti.

Yaşanan gecikme için bir bahane veya açıklama getirmeyen OnePlus, sürece dahil olan herkesten özür diledi. Büyük ve olumlu değişiklikler vadetmekten de kaçınan OnePlus, sadece “özel satış teklifleri” sunmakla yetinecek.

En büyük üreticilerin bile donanım üretimi konusunda sıkıntı yaşadığı göz önüne alınınca OnePlus’ın da benzer sorunlarla karşılaşması kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Ancak pek çok kişi, OnePlus’ın temel sıkıntısının yarattığı heyecanı karşılayamaması olduğuna dikkat çekiyor. OnePlus’ın çıkışında yaşananların OnePlus 2’da da tekrarlanması, şirketin gerekli dersleri çıkarmadığını ortaya koyuyor.

OnePlus, müşterilerinin yanı sıra çalışanlarından ve iş ortaklarından da özür dilemeyi ihmal etmedi. Zira, sevkiyat takviminde yaşanan sıkıntıların şirket algısına yaptığı negatif etki çalışanları ve iş ortaklarını da özellikle etkiliyor. OnePlus gibi yolun başında sayılabilecek bir oluşum için de şirket algısı hayati bir önem taşıyor. OnePlus’ın yaşanan sıkıntıların çözümü için somut bir plan geliştirmemiş olması da, şirket adına eksi puan getirecek bir hamle olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER