Teknoloji

OnePlus 2021’e kadar orta segment telefon çıkarmayı planlamıyor

oneplus 6

oneplus 6OnePlus yıllardır sadece amiral gemisi telefon çıkarma stratejisiyle hareket ediyor. Bu stratejinin bir süre daha hayatta kalacağı da kesin görünüyor. Şirketin CEO’su Pete Lau, en azından 2021’e kadar bu stratejiye bağlı kalacaklarını belirtti. Lau, maliyet verimliliğinin bu kararın altındaki öncelikli sebep olduğunu dile getirdi.

Bu strateji, şirketin 2015’te çıkarttığı ve portföyündeki tek orta segment cihaz olan OnePlus X’in devamının şimdilik gelmeyeceğini gösteriyor. Şirket aynı zamanda piyasada sadece tek amiral gemisi telefon tutma stratejisini de sürdürecek gibi görünüyor. Yeni bir telefon çıkarmadan önce eskisinin stoklarını tamamen eritmeyi tercih eden şirket, böylelikle pazarlama çalışmalarında tek cihaza odaklanarak yeni telefonlarının görünürlüğünü artırıyor.

Mevcut stratejisi, Çinli üreticiyi fiyatlarında indirime gitmek zorunda kalmaktan da kurtarıyor. Hâli hazırda çok küçük kâr marjıyla faaliyet gösteren şirket için fiyatta indirime gitmek, hatırı sayılır bir kayıp tehlikesi barındırıyor. Buna ek olarak, şirketin müşterilerinin de en yeni seçeneğe erişim imkanı varken daha eski modellere pek itibar göstermeyeceği de belirtiliyor.

OnePlus CEO’su Pete Lau, önümüzdeki dönemde çıkacak telefonlarda ekran üzerindeki çentiklerin ciddi ölçüde küçülmesini beklediğini dile getirdi. Çerçevelerin de giderek inceleceğini düşünen Lau, gerçek tam ekran deneyiminin çok uzak olmadığını ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER