Manşetler

OnePlus yeni gözde Android telefonu OnePlus 2’yi tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Görsel: Recode
Görsel: Recode

Aylar boyunca süren dedikodu ve spekülasyonların ardından OnePlus en yeni amiral gemisi OnePlus 2 Android telefonun duyurusunu gerçekleştirdi. Aslında cihazla ilgili çoğu detay lansmandan önce biliniyordu, ancak OnePlus’ın tanıtımıyla birlikte her şey yerli yerine oturmuş oldu.

Beklendiği gibi, OnePlus 2’de 5.5 inç, 1080p ekran ve yenilenen bir tasarım bulunuyor. Şirket bu telefonu 2015 değil 2016 model amiral gemisi olarak nitelendirmeyi tercih ediyor. OnePlus 2 11 Ağustos tarihinde ABD, Kanada, Avrupa, Hindistan ve Çin gibi pazarlarda satışa sunulacak. Yılın son çeyreğinde Güneydoğu Asya pazarlarına da giriş yapacak.

OnePlus 2’nin önünde parmak izi okuyucusu ve ön kamera bulunuyor. Arkada da OnePlus logosu ve 13 megapiksel, f/2.0 ve 4K video kayıt yetenekli kamera yer alıyor. Parmak izi okuyucusu en fazla beş farklı parmak izini tanıyabiliyor, tıpkı Apple’ın parmak izi okuyucusu Touch ID gibi.

OnePlus 2’nin içinde Snapdragon 810’un geliştirilmiş versiyonu bulunuyor. Bu versiyonla birlikte aşırı ısınma sorunlarına çözüm bulunduğu belirtilmişti. Ayrıca 4 GB LPDDR4 RAM, 3300 mAh kapasiteli pil, USB Type-C portu ile hem şarj hem de veri transferi gibi özellikler de OnePlus 2’de mevcut.

Görsel: SlashGear
Görsel: SlashGear

OnePlus her bir OnePlus 2’nin Sandstone Black olarak adlandırılan siyah renkli arka kapak ile geldiğini, ancak daha fazla kapak seçeneğinin de sunulacağını kaydetti. Telefonda Android 5.1 tabanlı, ancak OnePlus’ın özelleştirmelerini barındıran OxygenOS işletim sistemi çalışıyor.

OnePlus OnePlus 2’yi dünyanın bazı şehirlerinde butik mağazalarda görücüye çıkaracak. Satış işlemi yine davet usulüyle yapılacak. OnePlus One gibi OnePlus 2’nin de Türkiye’de resmen satışa sunulmasını şu an için beklemiyoruz.

OnePlus 2’nin 16 GB kapasiteli versiyonu 329 dolar, 64 GB versiyonu da 389 dolar yurt dışı fiyat etiketlerine sahip olacak.

İLGİLİ HABERLER