Teknoloji

OnePlus 12’nin kamera sisteminin detayları ortaya çıktı

oneplus 12

OnePlus 12‘nin aralık ayında resmiyet kazanması bekleniyor. Akıllı telefonun arkasında üç kameranın bulunmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Çıkan haberlerde ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstlenmesi, 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 64 megapiksel telefoto kameranın da sistemi tamamlayacağı belirtilmişti.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station, bu kamera sisteminde kullanılacak sensörlerle ilgili daha farklı bilgiler paylaştı. Söz konusu paylaşıma göre, ultra geniş açılı kamerada 48 megapiksel sensör tercih edildi. Zoom lenste ise 64 megapiksel OmniVision OV64B sensör mevcut. Asıl büyük sürpriz olarak ise ana kamerada 50 megapiksel Sony IMX966 sensörün varlığı oluyor.

Digital Chat Station tarafından daha önce yapılan paylaşıma göre, Sony’nin yeni sensörü 1 inçlik Sony IMX989’a eş seviyede bir performans sergileyecek. Sensörün daha küçük olması, katmanlı tasarımla telafi edilecek. Böylelikle hassasiyet de yukarıya çekilmiş olacak.

Yeni sensör de optik görüntü sabitleme özelliğiyle desteklenecek. Snapdragon 8 Gen 3’ün gücü de fotoğraf kalitesinin artmasına yardımcı olacak. 64 megapiksel telefoto kameranın da 3x optik zumla gelmesi bekleniyor. Snapdragon 8 Gen 3 sayesinde bu kameranın düşük ışık performansının da gelişmesi öngörülüyor.

OnePlus 12 2024’te dünyaya açılacak

OnePlus 12 yukarıda da belirttiğimiz gibi büyük ihtimalle aralık ayında resmiyet kazanacak. Akıllı telefonun Çin’de tanıtıldıktan sonra 2024’ün ilk ayları itibarıyla dünyaya açılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER