Teknoloji

24 GB RAM furyasına OnePlus 12 de katılacak

oneplus 12

OnePlus 12 tanıtımı için oklar önümüzdeki ocak ayını işaret ediyor. Ancak akıllı telefon hakkındaki sızıntılarda şimdiden iki tur tamamlanmış durumda. En yeni sızıntıyla birlikte telefonun teknik özellikleriyle ilgili söylentilerde üçüncü tura geçildiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından Weibo’da yapılan paylaşıma göre, OnePlus’ın yeni amiral gemisi teknik özellikleri itibarıyla bir canavar olacak. Bir Çinli üreticinin imzasını taşıyan kavisli ekran, daha yüksek frekanslı PWM karartma desteğiyle gelecek ve yeni bir alt tabaka teknolojisiyle üretilecek.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye 16 veya 24 GB RAM eşlik edecek. 5400 mAh kapasiteli pil ise 100W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğiyle gelecek.

OnePlus 12 50 megapiksel ana kamerayla gelecek

Ana kamera görevini ismi henüz açıklanmayan 50 megapiksel çözünürlüklü Sony markalı yeni bir sensörün üstlenmesi bekleniyor. 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 64 megapiksel 3x telefoto kameranın da ana sensöre eşlik etmesi öngörülüyor. 64 megapiksel 3x telefoto kameranın OnePlus için bir ilk olacağını belirtmekte fayda var. Metal orta çerçeve ve ekrana entegre edilmiş ultra ince optik okuyucu ile gelmesi beklenen telefon, ultra geniş X eksenli bir motora sahip olacak. Süper geniş sıcaklık tahliye alanı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Daha önceki sızıntılara göre; OnePlus 12, 6.7 inç büyüklüğünde 120 Hz QHD+ ekranla gelecek. Depolama alanı için en düşük seçeneğin 256 GB UFS 4.0 olması beklenirken, 32 megapiksel ön kamera ve OxygenOS 14 ile Android 14 de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER