Teknoloji

OnePlus 11 Pro’nun teknik özellikleri ortaya çıktı

oneplus 11 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 11 Pro hakkındaki sızıntılar bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Akıllı telefona ait olduğu söylenen görsellerin ardından şimdi de telefonun teknik özellikleri ortaya çıktı.

OnePlus’ın yeni amiral gemisinin kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunacağı belirtiliyor. Bu işlemcinin kasım ayında gerçekleştirilecek Snapdragon Summit etkinliğinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Akıllı telefonun kutusundan Android 13 üstüne kurulu OxygenOS 13 ile çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşlemciye eşlik edecek RAM seçeneklerinin 16 GB, depolama alanı seçeneklerinin ise 256 GB’a uzanması bekleniyor. Baz modelde 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanının bulunacağı söyleniyor.

OnePlus 11 Pro 6.67 için QHD+ çözünürlüklü 120 Hz AMOLED ekranla gelecek. Bu ekranın sol üst köşesindeki delik 16 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapacak. OnePlus 10 Pro’da 32 megapiksel ön kamera bulunduğu için şirketin bu konuda geriye doğru bir adım attığı söylenebilir.

Arka tarafta ise ana kamera görevini 50 megapiksel sensör üstlenecek. 48 megapiksel ultra geniş açılı ve 2x optik zum özellikli 32 megapiksel kamera sistemi tamamlayacak. OnePlus yeni amiral gemisi telefonun kamera modülü için de yine Hasselblad ile birlikte çalışıyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 100W kablolu şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pil verecek. Ekrana entegre parmak izi tarayıcısı, Dolby Atmos desteği, bildirim kızağı, 5G bağlantısı ve USB-C girişi de telefonun özelikleri arasında sayılıyor.

OnePlus 11 Pro için henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak OnePlus 10 Pro 2022’nin ocak ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla takipçisinin de 2023’ün başlarında resmiyet kazanması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER