Teknoloji

Samsung One UI 6 beta sürümünü Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4’e getirdi

galaxy z fold 4 inceleme one ui 6 beta

Samsung One UI 6 beta sürümünü bir süre önce en yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’e getirmişti. Güney Koreli şirket şimdi de 2022 model katlanabilir telefonları Z Fold 4 ve Z Flip 4‘ü Android 14 ile buluşturuyor. Bu telefonlar için One UI 6’nın beta sürümünün dağıtımı şirketin ana vatanı Güney Kore’de başladı. Samsung ilginç bir şekilde Galaxy F23’ü de bu açılıma dahil etti.

One UI 6 yenilenmiş bir Hızlı Erişim paneli getiriyor. Buna ek olarak, Galeri uygulamasına da Nesne Silici ve Photo Remaster gibi yapay zekâ özellikleri ekleniyor. Çok katmanlı bir video düzenleyicisi olan Samsung Studio uygulaması ise videolara metin, çıkartma ve müzik eklemeyi sağlıyor. Kamera için hazırlanan yeni bileşenler ise kamerayı belli bir modda başlatmayı mümkün kılıyor (Örneğin, ön veya arka kamera, fotoğraf veya video modu, pro modu, gece modu).

One UI 6 çoklu görev konusunda da bazı yenilikleri beraberinde getiriyor. Bir açılır pencere açıkken Son Uygulamalar’a gidildiğinde pencere artık simge durumuna küçültülmeyecek. Böylece geri döndükten sonra da aynı pencereyi kullanmaya devam etmek mümkün olacak. Artık ana ekrandaki şeyler iki elle sürükleyip bırakmak da mümkün olacak. Bir el simgeyi veya araç takımını tutarken, diğer el de istenen ana ekran bölmesine kaydırma sağlıyor. Böylelikle Samsung’un Z Fold serisinin büyük katlanabilir ekranında eşyaları hareket ettirmek çok daha kolay hâle geliyor.

One UI 6 beta sürümü ne zaman diğer ülkelerdeki Z Fold 4 ve Z Flip 4 sahipleriyle buluşacak?

One UI 6 beta sürümünün Güney Kore dışındaki Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 sahipleriyle ne zaman buluşacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Samsung Z Fold 5 ve Z Flip 5 için beta sürümünü ABD ve Hindistan’da yeni dağıtıma çıkardı. Dolayısıyla şirketin işleri ağırdan aldığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER