Manşetler

Samsung One UI 6’nın resmi duyurusunu yaptı: Hızlı erişim paneli yenileniyor, One UI Sans yazı tipi geliyor

samsung one ui 6

Samsung One UI 6 kullanıcı arayüzünün resmi duyurusunu Samsung Geliştirici Konferansı (SDC 2023) kapsamında yaptı. One UI 6’nın beta sürümü bir süredir kullanılabilir olsa da, Güney Koreli şirket nihai sürümde kullanıcıları nelerin beklediğine dair bazı detayları paylaştı.

One UI 6’nın odak noktasında gelişmiş kullanılabilirlik ile akıllı fotoğraf ve video düzenleme özellikleri bulunuyor. Hızlı erişim panelini ve uygulama arayüzlerini yenileyen One UI 6, “One UI Sans” adını taşıyan yeni bir yazı tipini de beraberinde getiriyor.

Galeri uygulaması, Fotoğraf Yeniden Düzenleyici ve Nesne Silici gibi yapay zeka özelliklerini kullanarak fotoğrafları analiz edecek ve görüntüleri iyileştirmek için seçenekler önerecek. Samsung ayrıca video zaman çizelgesine metin, çıkartma ve müzik ekleme seçenekleri sunan yeni çok katmanlı video düzenleyici Samsung Studio’yu da One UI 6 ile birlikte sunuyor.

Samsung One UI 6 dışında Tizen platformuna da yeniden odaklanacak

Samsung One UI 6 hakkında bilgi verirlen başka konulara da değindi. Şirket önümüzdeki dönemde Linux tabanlı açık kaynaklı işletim sistemi Tizen’e de tekrar odaklanmaya hazırlanıyor. Fırın ve çamaşır makinesi gibi büyük ekranlı ev aletlerine Tizen’i götürecek olan şirket, 2D ve 3D birleşik grafik motoru bulunan Tizen yazılım geliştirme kitini de duyurdu.

Samsung Health platformu dijital bir sağlık ekosistemine dönüşecek. Şirket, Galaxy akıllı saatlerindeki BioActive sensörüne erişimi, Samsung Privileged Health SDK aracılığıyla üçüncü taraf geliştiricilere açacak.

İLGİLİ HABERLER