Teknoloji

Samsung Galaxy S22 serisini One UI 6 beta sürümüyle buluşturuyor

galaxy s22+ inceleme samsung galaxy s22

Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6 kullanıcı arayüzünü test etmeye ağustos ayında başlamıştı. Şirket test sürecinde önceliği 2023 model Galaxy S23 serisine vermişti. Samsung şimdi de ana vatanı Güney Kore’de Galaxy S22, S22+ ve S22 Ultra modellerinde One UI 6 beta sürümünün denenmesini mümkün kılıyor.

Samsung’un S22 serisini beta programına dahil etme konusunda acele etmemesi ilginç bir durum olarak değerlendirilebilir. Normal şartlar altında S23 serisinden kısa bir süre sonra S22’nin beta sürümünün dağıtıma çıkması bekleniyordu. Ancak Güney Koreli şirket bu sefer önceliği Galaxy A54 ve A34 gibi orta segment modellerine vermeyi seçti.

Güney Koreli şirketin S22 serisinden hemen sonra S21 serisini de One UI 6 beta programına dahil ettiğini belirtmekte fayda var. Tıpkı S22 serisinde olduğu gibi, S21 serisinde de One UI 6 testine ilk önce Güney Kore’deki kullanıcılar katılabiliyor.

Galaxy S22 serisi One UI 6’ın final sürümünü de gecikmeli olarak mı alacak?

Samsung’un Galaxy S22 serisinde One UI 6 beta testi için uyguladığı yaklaşımı nihai sürüme yansıtıp yansıtmayacağı merak ediliyor. Bu sorunun cevabını almak için çok uzun süre beklemek gerekmeyebilir. Zira Google’ın Android 14’ün nihai sürümünü Pixel 8 ve 8 Pro’nun resmi duyurusuyla birlikte yayınlaması öngörülüyor. Bu tarihin ardından Samsung’un One UI 6’nın tam sürümünü dağıtıma çıkarması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER