Manşetler

Samsung’dan One UI 5 yeniliklerini anlatan özel video

one ui 5

Samsung pazartesi günü One UI 5 kullanıcı arayüzünün kararlı sürümünü Galaxy S22 serisinden başlayarak sunuyor. Öncelikle bu serinin Exynos işlemcili telefonlarının güncellemeyi aldığı belirtiliyor. Samsung özel bir One UI 5 videosu ile yenilikler hakkında bir fikir edinmenizi sağlıyor.

Geçtiğimiz haftalarda yürütülen beta programı sürecinde uzun bir Galaxy telefon listesiyle çalışmıştı. Bu sayede yeni yazılımın kararlı sürümü için hataların temizlenmesi ve her şeyin son çıkışa hazır hâle getirilmesi normale göre daha kısa sürede gerçekleşti. Geçen yıllarla karşılaştırıldığında, Samsung’un yeni One UI sürümlerini giderek daha erken zamanlarda çıkardığını görüyoruz.

Peki, One UI 5 hangi yenilikler ile birlikte geliyor? Samsung’un hazırlamış ve yayınlamış olduğu 2 dakikalık video, Samsung’un özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünün en son versiyonunda nelerin yeni olduğunu açık biçimde özetliyor.

Şirket, birçok yeni özelleştirme seçeneği eklemiş. Kilit ekranına iOS 16’da gördüğümüz tarzda birtakım özelleştirmelerin eklenmesi dikkat çeken önemli yenilikler arasında bulunuyor. Aynı zamanda ana ekranda alandan tasarruf etmeyi sağlayan araç takımı gruplarında birtakım iyileştirmeler de dikkat çekiyor.

samsung one ui 5

Samsung Galaxy Z Fold 4 gibi daha büyük ekranlı cihazlar için yeni bir görev çubuğu bulunuyor. Ayrıca One UI 5 Gizlilik ve Güvenlik kontrollerini tek bir ekranda birleştiriyor ve şüpheli aktiviteler için otomatik uyarılarda bulunuyor.

One UI 5 ile ilgili daha fazla detayı resmi sayfasında bulabilirsiniz. Henüz Samsung Türkiye sayfasında One UI 4 ile ilgili detaylar bulunduğu için Birleşik Krallık’taki güncellenmiş sayfanın bağlantısını paylaşıyoruz.

İLGİLİ HABERLER