Manşetler

Galaxy S22 serisi için Android 13 ve One UI 5 dağıtımı başladı

a101 18 mayıs 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S22 serisinin üyeleri için Android 13 ve One UI 5‘i getiren güncellemenin dağıtımı başladı. Güney Koreli şirket, her zaman olduğu gibi yine kademeli bir dağıtımı tercih ediyor. Güncellemenin Avrupa’nın büyük kısmında indirilebilir olduğu belirtiliyor.

2.8 GB büyüklüğündeki güncelleme, S90xBXXU2BVJA seri numarasıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Güncelleme Android 13’ün doğal özelliklerinin yanı sıra One UI 5’in parçası olan çok sayıda yeniliği beraberinde getiriyor. Samsung One UI 5’in kişiselleştirme konusunda sunduğu seçeneklere dikkat çekiyor.

One UI 5 ile gelecek yenilikler arasında, aktivitenize göre istenmeyen bildirim veya rahatsız edici unsurları filtrelemek için daha kişiselleştirilmiş bir kilit ekranı ve yeni modlar bulunuyor.

One UI 5’in özelleştirilmiş kilitli ekranı Apple’ınkine benzer biçimde çalışıyor. Kilit ekranınıza uzunca bastırdığınızda, duvar kağıdınızı ve saat yüzünüzü özelleştirme seçeneklerini göreceksiniz. Kısa bir video klip kullanarak duvar kağıdı oluşturma seçeneği de var. Samsung, yeni renk ve grafik seçenekleri de dahil olmak üzere ana ekranınız ve kilit ekranlarınız için seçebileceğiniz daha fazla duvar kağıdı olduğunu söylüyor.

Samsung’un daha önce Bixby Routines olarak adlandırdığı, şimdiyse Routines, yani Rutinler olarak nitelendirdiği özelliği bir mobil erişim noktasına bağlanma veya uçak modunu açma gibi otomasyonları başlatmak da dahil olmak üzere, daha fazla durumu tanıyacak şekilde genişletildi. Ancak “modlar” olarak adlandırılan yeni bir özellik de var. Bunlar; çalışmak, uyumak veya egzersiz yapmak gibi farklı etkinlikler için dikkat dağıtıcı unsurları filtrelemek üzere tasarlanmıştır. Bu açıdan iOS’teki odak modlarıyla benzerlik gösteriyor. Widget’lar, One UI 5’te de, kullanıma dayalı uygulama ve eylem önerileri sunan yeni bir akıllı öneriler widget’ı ile bir güncelleniyor.

Samsung’un ilk olarak Exynos işlemcili Galaxy S22 modellerine Android 13 ve One UI 5 güncellemesini sunduğu belirtiliyor. Türkiye’de bu telefonların Snapdragon işlemcili versiyonları satıldığı için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER