Teknoloji

Olympus özçekimler için tasarlanan yeni aynasız kamerası PEN E-PL7’yi duyurdu

olympus-e-pl7-280814

“Selfie” veya Türkçe adıyla “özçekim” akımının cazibesine kapılanlar arasına Olympus da katıldı. Şirket PEN E-PL7 adını verdiği ve tasarımı itibarıyla geçmişten izler taşıyan dijital fotoğraf makinesini duyurdu. Kameranın döndürülebilen 3 inç’lik LCD ekranı sayesinde özçekim yapmak önemli ölçüde kolaylaşıyor. Ekran döndürüldüğü zaman otomatik olarak özçekim moduna geçen E-PL7’de kullanıcılar sadece ekrana dokunarak kendi fotoğraflarını çekebiliyor. Özçekim aralık modu sayesinde kullanıcılar aralıklarla farklı pozlarını yakalayabiliyor. Kuvvetli zum lensi ise özçekim modu aktive edildiği zaman otomatik olarak geniş açı görünümüne geçiyor.

E-PL7’nin marifetleri sadece özçekim alanında sınırlı kalmıyor. Selefi E-PL6’da olduğu gibi, E-PL7’de de 16 megapiksel bir sensör bulunuyor. Bu sensör üç eksenli görüntü sabitleme ve 81 noktalı otofokus sistemleriyle destekleniyor. Kullanıcılar E-PL7 ile saniyede 3.5 kare yakalayabiliyor. E-PL7 ile orta sınıf PEN serisi kameraları da Wi-Fi bağlantı özelliğine kavuşuyor. Böylelikle çekilen fotoğraflar rahatlıkla paylaşılabiliyor ve E-PL7 akıllı telefon aracılığıyla kontrol edilebiliyor.

Eylül ayının sonlarında satışa sunulacak Olympus PEN E-PL7’nin ABD satış fiyatı 600 dolar olarak belirlendi. E-PL7’yi 14-42mm f/3.5-5.6 standart zum lensle birlikte satın almak isteyenlerin ise 700 dolar olarak ödemesi gerekiyor. Kameranın aksesuarları ise ekim ayında satışa sunulacak. Su altı koruma kılıfının fiyatı 700 dolar olarak belirlenirken, su altında aydınlatma isteyenler özel flaş için 500 dolar ödeyecek.

İLGİLİ HABERLER