Teknoloji

Olympus E-5 DSLR: 12.3 megapiksel, 720p video kaydı, döndürülebilir LCD ekran

01-1284403905Bu sıralara fotoğraf makinası üreticileri yeni ürünlerini art arda duyuruyorlar. Olympus da orta sınıfa üye yeni makinesi E-5 DSLR ile onların arasına katılıyor. 12.3 megapiksellik bu makinede 3 inç’lik, çift eksenli LCD, TruePic V+ görüntü işlemcisi, tam zamanlı LiveView sistemi yer alıyor.

Suya ve toza karşı dayanıklı magnezyum alaşımlı kasaya sahip olan bu makine Motion JPEG formatında 720p video kaydı yapabiliyor. Klip başına maksimum kayıt süresinin 7 dakika olması ise biraz can sıkıcı. Dahili mekanik görüntü sabitleyici sayesinde titreşimin etkilemediği fotoğraflar çekebilirsiniz, 11 noktalı otomatik odaklama sistemi ise işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Kablosuz flaş kontrolü, Compact Flash ve Secure Digital (SDHC / SDXC) kart destekleri, 100-6400 ISO aralığı gibi teknik özellikleri de unutmamak gerekiyor.

Olympus E-5 DSLR’ın yurtdışında 1699.99$’lık fiyatla geliyor olması biraz can sıkıcı. Türkiye’ye gelse kimbilir kaç TL fiyatla gelir, varın siz düşünün. E-5’in Ekim ayında yurtdışında piyasaya çıkması bekleniyor, bunu da belirtmeden geçmeyelim.

Galeri: Olympus E-5 DSLR
[nggallery id=407]

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER